"Yeni Arayışlar" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

"Yeni Arayışlar" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

"Yeni Arayışlar" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Sebük ve Abadi anısına "Yeni Arayışlar" resim ve heykel yarışmasının yeni yetenekleri belli oldu

02.04.2014 08:53  Güncelleme: 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heykel ve resim sanatında genç yeteneklere yönelik olarak, bu yıl ikincisi düzenlenen, "Yeni Arayışlar" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri arasında, değerli sanatsever Yalçın Sebük ve Dara C. Abadi anısına düzenlenen Yarışmada, genç yeteneklerin eserleri yer aldı.

Yarışmanın Heykel bölümünde Mahmut Aydın birinci, Betina Hobeş ikinci, Çiğdem Yıldırım ve Nergis Yeşil üçüncü oldu. Resim dalında ise Damla Karadere birinci, Cansu Kahraman ikinci, Elif Aydemir üçüncü oldu.

Heykel dalında Turgay Topçu, Sevde Hallaç ve Tuğba Özbağkıran mansiyon ile ödüllendirilirken, resim dalında Orhan Konuk, Sefa Karakuş ve Boğaç Aydemir
mansiyon kazandı.

Sebük Ailesi tarafından Heykel dalında ilk üç derece ve üç mansiyon olmak üzere toplam 10.000tl ödül verildi. Resim dalında da benzer ödüller dağıtıldı.

Toplumun uygar, kültürel ve sosyal kalkınmasında etkin rol oynamak gibi önemli bir amacı olan Ulus Lions Kulübü ile köklü bir hizmet geleneği olan Sebük ve Gürsoy ailelerinin bu özel yarışması, genç yeteneklere, Yalçın Sebük ve Dara C. Abadi adlarına bir armağan niteliği taşıyor.

Ödül Töreninde konuşan Oya Sebük, eşi Yalçın Sebük ve Dara Abadi anısına düzenlenen bu Yarışmada, ülkemizde heykel ve resim sanatının gelişmesinde, benimsenmesinde etkin rol oynayacak genç sanatçıları desteklemek, sanat ortamına yeni yetenekler kazandırmak hedefiyle bu yarışmayı düzenlediklerini belirterek, mesleklerinin ilk yıllarında eğitimlerine katkıda bulunabilecekleri genç yeteneklere ulaşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yarışmaya katılan tüm eserler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Fındıklı Kampüsü Osman Hamdi Salonu'nda 14 Nisana kadar sergileniyor.

Yalçın Sebük: (1931 -2011) Girişimci ve işadamı olan Yalçın Sebük, yaşamı boyunca güzel sanatlara ilgi duydu ve özellikle resim ve heykel konusunda amatör koleksiyoner oldu. Akademi öğrencilerinin eserlerini satın almak, resim ve heykel sanatında genç sanatçıları desteklemek en büyük hobisiydi.

Dara C. Abadi: (1966-2011) Ressam ve illüstratör olan Dara Abadi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunuydu. Kendi kurduğu D&D Art ve Design Studio'da dünyadaki sanat-tasarım ve mimarlık okullarına öğrenci yetiştirirken, aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde de öğretim görevlisiydi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yeni Arayışlar' Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement