Yeni Dönemin İlk Söke Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yeni Dönemin İlk Söke Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Yeni Dönemin İlk Söke Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Söke Belediyesinde yerel seçimler sonrasında yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısı yapıldı.

09.04.2014 09:58  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Belediyesi'nde yerel seçimler sonrasında yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın yönettiği meclis toplantısında CHP, MHP ve Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri eksiksiz katılım gösterdi. Meclis toplantısında yapılacak Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi ve Zirai Murakabe Heyeti seçimleri için katılımcılar da salondaki yerlerini alırlarken; meclis toplantısını izleyenler arasında MHP Söke Belediye Başkan Adayı Yusuf Keremit ve Ak Parti Söke Belediye Başkan Adayı Metin Yavuz da bulundu.

Yoklama, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Söke Belediye Meclis toplantısının açılışında konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, yeni dönemin herkese hayırlı olmasını diledi. Başkan Toyran; "Bu meclisin çok güzel ve büyük işlere, uyum içerisinde imza atacağına inanıyorum" dedi.

Meclis toplantısında ilk olarak iki yıl süreyle meclis katipliği görevini yapacak iki asil, iki yedek üyenin seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimde 28 oy alan Afet Er (CHP) ve 27 oy alan Esra Elif Bozkurt (MHP) meclis katipliği görevine seçildiler. Fahri Semerci (CHP) ve Hasan Ergün (Ak Parti) yedek meclis katipleri olarak belirlendiler.

Bir önceki meclis karar özetinin oylanmasında CHP'li üyeler kabul yönünde oy kullanırlarken, MHP ve Ak Partili üyeler çekimser olarak oy kullandılar. Başkan Yardımcılarının ödeneği konusunun görüşüldüğü meclis toplantısında ödeneğin geçmiş dönemdeki gibi aynen devamına oy birliği ile karar verildi.

"BAŞKAN VEKİLLİĞİ, KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI"

Gizli oyla yapılan seçimde Birinci Başkan Vekili 12 oy alan İbrahim Muslu (CHP) seçildi. Birinci Başkan Vekilliğine aday gösterilen Mustafa Bakırcı (MHP) 9, İbrahim Adalı (Ak Parti) 8 oy aldı.

Yine gizli oy ile yapılan İkinci başkan Vekili seçiminde Yusuf Yaya (CHP) 15 oy alarak İkinci Başkan Vekili olarak seçilirken; bu seçimde aday olan Süleyman Yörük (MHP) 9, Ayla Kuru (Ak Parti) 8 oy aldı.

Encümen Üyeleri de gizli oyla yapılan seçimle belirlendi. CHP'li Meclis Üyeleri Abdullah Arıcı, İbrahim Muslu, Fahri Semerci aldıkları 15'er oyla Encümen Üyeleri olarak belirlendi. Encümen Üyeliği'ne aday olan Fatih Bozkaya (MHP) 9, Bülent Arıcı (MHP) 9, Süleyman Yörük (MHP) 9, Abdülmüttalip Demir (Ak Parti) 8, Haldun Işıklı (Ak Parti) 7, Kasım Üzüm (Ak Parti) 7 oy aldı.

6183 Sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun 90'ncı maddesi gereğince 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Gayrimenkul Satış Komisyonuna İsmail Yerli (CHP) 15 oyla seçildi. Komisyon seçimine katılan Ahmet Polat (9), Haldun Işıklı (8) oy aldı.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: İsmail Yerli, Afet Er, Hüseyin Gündüz, Haldun Işıklı (Ak Parti), Ahmet Yahya Gültopu (MHP)

Sağlık Komisyonu: İbrahim Muslu (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Haluk Kutlay (CHP), Ayla Kuru (Ak Parti), Ahmet Polat (MHP)

Kültür Sanat ve Eğitim Komisyonu: Levent Tuna (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Hasan Çevik (CHP), Hasan Ergün (Ak Parti), Fatih Bozkaya (MHP)

Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu: Hasan Çevik (CHP), Yasemin Gürsoy (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Kasım Üzüm (Ak Parti), Mestan Yeşil (MHP)

Çevre Komisyonu: Haluk Kutlay (CHP), Yusuf Yaya (CHP), Hasan Çevik (CHP), Mehmet Yörük (Ak Parti), Süleyman Yörük (MHP)

Kadın Komisyonu: Yasemin Gürsoy (CHP), Afet Er (CHP), Ahmet Karakaş (CHP), Ayla Kuru (Ak Parti), Esra Elif Bozkurt (MHP)

Dış İlişkiler Komisyonu: Levent Tuna (CHP), Hüsamettin Yaman (CHP), Fahri Sivrioğlu (CHP), Metin Sakalar (MHP), Kasım Üzüm (Ak Parti)

Gençlik ve Spor Komisyonu: Fahri Semerci (CHP), Yusuf Yaya (CHP), İbrahim Muslu (CHP), Metin Sakalar (MHP), Abdülmüttalip Demir (Ak Parti)

Plan ve Bütçe Komisyonu: Levent Tuna (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Fahri Sivrioğlu (CHP), Esra Elif Bozkurt (MHP), Mehmet Yörük (Ak Parti)

Çalışma ve Yatırım Programını Hazırlama Komisyonu: Levent Tuna (CHP), İsmail Yerli (CHP), Hüsamettin Yaman (CHP), Bülent Arıcı (MHP), Hatice Uzel Çakar (Ak Parti)

Söke Organize Sanayi Bölgesi OSB) Müteşebbis Heyetine Belediyeyi temsilen, 2 yıl süreyle görev yapmak üzere 5 asil üye Ahmet Karakaş (CHP), Hüsamettin Yaman (CHP), İsmail Yerli (CHP), Fatih Bozkaya (MHP), Kasım Üzüm (Ak Parti) seçildi. Fahri Sivrioğlu (CHP), Hüseyin Gündüz (CHP), Fahri Semerci (CHP), Süleyman Yörük (MHP), Hatice Uzel Çakar (Ak Parti) ise OSB Müteşebbis Heyetini temsil edecek yedek üyeler olarak belirlendi.

2 yıl süreyle görev yapmak üzere Kıyı Ege Belediyeler Birliğinde Belediye Başkanı ile birlikte Belediyeyi temsilen görev yapacak 3 Belediye Meclis Üyesi 17 oyla Ahmet Yahya Gültopu (MHP), 15 oyla Abdullah Arıcı (CHP), 15 oyla Yasemin Gürsoy (CHP) seçildi. Yapılan açık oylamada Bülent Arıcı (MHP) 9, Mestan Yeşil (MHP) 9, Hatice Uzel Çakar (Ak Parti) 8 oy aldı.

Tarihi Kentler Birliğinde Belediye Başkanı ile birlikte Belediyeyi temsil edecek meclis üyesinin belirlenmesi için yapılan oylamada 17 oy alan Fatih Bozkaya (MHP) asil üye, 15 oy alan Afet Er (CHP) yedek üye olarak belirlendi. Aynı oylamada Haldun Işıklı (Ak Parti) 13 oy aldı.

Ege Belediyeler Birliğinde Belediye Başkanı ile birlikte Belediyeyi temsil edecek meclis üyesinin belirlenmesi için yapılan oylamada 15 oy alan Levent Tuna (CHP) asil üye, Ahmet Yahya Gültopu (MHP) yedek üye olarak belirlendi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Dönemin İlk Söke Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement