Yeni Nesil Düğün Alışverişinde Kaynana Baskısı İstemiyor! - Son Dakika
Güncel

Yeni Nesil Düğün Alışverişinde Kaynana Baskısı İstemiyor!

Samsung www.hangisihakli.com sitesi üzerinden yaptığı ankete katılan 620 kişiden aldığı cevaplarla kaynana – gelin rekabetine bambaşka bir bakış açısı getirdi.

20.10.2014 10:20

Samsung'un eğlenceli bir içerikle sunduğu www.hangisihakli.com web sitesini ziyaret edenler, kendi yaşadıkları hikâyeleri de katarak, yıllardır süregelen rekabete unutulmaz bir not düştü.

20 Ekim 2014 – Bir rivayete göre 4.000 yıldır süregelen kaynana – gelin rekabeti, Samsung'un "Hangisi Haklı" projesi ışığında yaratıcı ve eğlenceli donelerle birlikte, istatistiksel olarak da doğrulandı.

Doğumundan evlendiği güne kadar çocuklarını; kendi kuralları, kendi beslenme alışkanlıkları ve kendi değerleri ile yetiştiren annelerin, evlendikten sonra çocuklarının yaşadığı değişime ayak uydurması bir hayli güç oluyor. Bu da beraberinde "Kaynana – Gelin" ilişkisine farklı bir boyut getiriyor. Rekabetin, ince söz düellolarının ve ev içinde hâkimiyet mücadelesinin en yoğun yaşandığı arenalardan biri olan "Kaynana – Gelin" rekabeti, evliliğin her aşamasında kendini gösteriyor.

Samsung'un Temmuz ayında başlayan eğlenceli içeriği de kaynana – gelin rekabetini konu almıştı. www.hangisihakli.com sitesi üzerinden yayınlanan videoları takip edenler, içeriğe interaktif olarak katkıda bulunurken, bu sıra dışı rekabetin rakamsal boyutları da gün yüzüne çıktı. Tabii bu verilerin oluşmasında en rahatı en yerinde olanlar, hiç kuşkusuz taraf olmaksızın görüş bildiren "Tuzukurular" kesimiydi.

Samsung'un katılımcılardan elde ettiği verilere göre;

Çiftler Düğün Alışverişine Bağımsız Çıkmak İstiyor

- Düğün alışverişine kiminle gidilmeli sorusuna %69'luk bir kesim, 'Çiftler kendi zevklerine göre halletsin' derken, %31'lik bir kesim 'Bir büyük olmadan o işler olmaz' dedi. Yılların tecrübesinden faydalanılmalı diyen Tuzukurular ise azınlıktaydı.

Bebeğin Adına Çiftler Kendi Karar Vermeli

- "Bebeğin adına kimler karar vermeli?" sorusuna; 'Biz Mira düşünüyoruz' diyerek popüler isimleri tercih edenlerin oranı %86 ile 'Çok güzel kız maşallah anneannesi gibi adı Asuman olsun' diyen %31'lik kesime net bir fark attı.

Gelin Ne Pişirirse O yenecek

- Daha can alıcı bir yaklaşımla 'Bir erkek annesinin evinde yediği yemeği, karısı yaptığında yerse ne olur?' diye sorulduğunda ise 'İnsan karısının elinden zehir olsa yer' diyenlerin oranı %73, 'Annen görmesin o pırasayı yediğini, kadının yüreğine iner' diyenlerin oranı ise %27 olarak belirlendi.

Bölgelere göre gelin cevaplarının dağılımı

Araştırmada, sorulara kaynanasının seveceği cevapları veren gelinlerin büyük çoğunluğu İç Anadolu Bölgesi'nden çıktı. Asi gelinlerin büyük çoğunluğunun ise Türkiye'nin batısında yaşadığı tespit edildi. "Tuzukuru" kesiminin ezici bölümünün ise İstanbul-Ankara- İzmir civarında yaşadığı belirlendi.

Bizde hikâye çok…

Projeye yoğun bir şekilde ilgi gösteren katılımcılar, en özel kaynana-gelin hikâyelerini www.hangisihakli.com sitesi üzerinden paylaşmaktan da geri kalmadılar. Birbirinden yaratıcı kaynana-gelin rekabeti örnekleriyle dolu hikâyeler, mücadelenin geldiği noktayı tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Proje sonunda Samsung Crystal Blue çamaşır makinesi kazanan hikâyelerse, ezeli rekabette ne kadar dikkatli olunması gerektiğini anımsatırken diğer yandan, aslında her iki tarafın da birbirini gerçek birer evlat ve anne gibi kucakladığını da en saf haliyle anlatıyor:

"Kayınvalidemle ilk görüşmemiz… Eşimle henüz flört ediyoruz. Seni annemle tanıştıracağım dedi. Beraber gittik ve sohbet ilerledi. Bir ara annesi, ''Oğlum bize müsaade eder misin, gelinimle özel bir şey konuşacağım'' dedi. Sonrasında parmağından zümrüt bir yüzük çıkardı ve şöyle devam etti: Bundan tam 40 yıl evvel, aynı şeyi bana kayınvalidem yapmıştı. Bu yüzük onun bana verdiği bir yüzüktü. Ben de sana vermeyi uygun buluyorum dedi ve parmağıma taktı. Benim de bir oğlum var,aynı şeyi ben de onun eş adayı için planlıyorum."

"Annemle aynı evde yaşıyoruz. Evimize hırsız girmişti ve dolayısıyla eşim çok korkmuştu. Kapı kilitlerinin değiştirilmesini istedi. Eşim, annemin -değiştirmeye gerek yok zaten hırsız girmek isterse girer- sözüne aldırmayıp kilitleri değiştirdi. Annem belli ki kızdı ve ona inat komple kapıyı değiştirdi. Daha sonra eşim altta kalmayıp büyük bir alarm sistemi taktırdı. Annemse son noktayı, evi değiştirerek koydu."

"Düğün arifesinde eşyalar geldi evi yerleştiriyoruz. Kayınvalidemle yatak odasını yerleştirmek için çıktık. Gardırobu yerleştirdik. Yatağa çarşafları sermek üzereyken, kayınvalidem yatağı şöyle bir inceledi ve bana dönerek: -Kızım Burak yatağın soluna yatsın, sağına yatarsa sabah kalkarken ayağını şifonyere vurabilir- dedi. Ben gülsem mi ağlasam mı bilemedim. -Tamam anne- diyebildim sadece."

Yukarıdaki gibi yüzlerce eğlenceli hikâyeyle "Hangisi Haklı" projesinde yer alan katılımcılar, bu tatlı rekabetin uzunca bir süre, hatta belki bir 4.000 yıl daha devam edeceğinin de sinyallerini verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Nesil Düğün Alışverişinde Kaynana Baskısı İstemiyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement