Yeni Yıla 'Osmanlı Nostaljisi'yle Girecekler - Son Dakika
Yerel

Yeni Yıla 'Osmanlı Nostaljisi'yle Girecekler

Yılbaşı tatili için Karabük'ün Safranbolu ilçesini tercih edenler, 2015'e, Osmanlı döneminden kalan han, hamam, konak ve arnavut kaldırımlı sokaklarda girecek.

30.12.2014 12:33  Güncelleme: 13:33

Yılbaşı tatili için UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesini tercih edenler, yeni yılı Osmanlı mimarisinin korunduğu, sokak, cadde ve konaklarda karşılayacak.

"Korumanın Başkenti" unvanıyla anılan, dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen 3 bin yıllık eserleri, geleneksel evleri, çarşıları, seyir terasları, arnavut kaldırımlı sokakları ve eğlence yerleriyle Safranbolu'da yılbaşı hazırlıkları tamamlandı. Yılda yaklaşık 700 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ilçede, genellikle 3 katlı, 10 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik şekillendirilmiş geleneksel konaklardan oluşan 5 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlar bulunuyor.

'YILBAŞI GECESİ TURSİTLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ KENTLERDEN BİRİ'

Belediye Başkanı Necdet Aksoy, yaptığı açıklamada, otel ve pansiyonlarda doluluğun yüzde 80'e ulaştığını söyledi. Misafirperverlikleriyle özellikle yılbaşı akşamları turistlerin en çok tercih ettiği kentler arasında bulunduklarını anlatan Aksoy, "Yeni yıla zamanda yolculuk yaparak girmek isteyenleri en iyi şekilde ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her türlü tedbir alındı. Gereken ne varsa misafirlerin rahatı için yapılacak. İlçemiz yeni yıla aydınlatılarak, ışıl ışıl girilecek. Tarihi kentte yeni yıla girmek farklı oluyor" diye konuştu.

Aksoy, misafirlere sokak başlarında ünlü Safranbolu lokumunun ikram edileceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "İlçemizdeki tesisler yılbaşı akşamı için özel menüler ve programlar hazırladı. Yöremize ait yemekler, müzik ziyafetleri bulunacak. Ulaşım konusunda özel tedbirler alındı. Vatandaşların yoğun bulunduğu alanlarda güvenlik birimleri tarafından gerekli emniyet tedbirleri alınacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Yıla 'Osmanlı Nostaljisi'yle Girecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement