Yeniden) Organik Tavuk ve Yumurta Yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Yeniden) Organik Tavuk ve Yumurta Yetiştiriyor

Yeniden) Organik Tavuk ve Yumurta Yetiştiriyor

Sayın Yazıişleri müdürlerine: "ÖRDEKÇİ BABANIN TAVUKÇU OĞLU' başlıklı haberimizi kaynağından yapılan düzeltme ile yeniden geçiyoruz.

08.04.2014 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sayın Yazıişleri müdürlerine:

"ÖRDEKÇİ BABANIN TAVUKÇU OĞLU' başlıklı haberimizi kaynağından yapılan düzeltme ile yeniden geçiyoruz. Aşağıdaki haberin dikkate alınması rica olunur. DHA.

------------------

YENİDEN

MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi'nde oturan girişimci Şükrü Tez, kurduğu çiftlikte organik tavuk, horoz ve civciv yetiştirip, et ve yumurtalarını pazarlamaya başladı.

Sarıgöllü girişimci Şükrü Tez, Sarıgöl- Buldan Karayolu üzerinde beş yıllığına kiraladığı 12 bin 500 metrekarelik alanda organik tavuk, horoz yetiştirip, yumurta üretmek için kolları sıvadı. Arazinin etrafını tel örgülerle çevirip, kümesler kuran Tez, yurt dışından yumurta ve et verimi yüksek olan damızlık tavuk ve horoz cinsileri getirdi. Bu türlerin bir bölümünü kendi çiftliğindeki kümeslerde besleyen Tez, bir bölümünü de et ve yumurtalarını satın alma garantisiyle köylülere sattı. Türkiye'ye organik tavuk ve yumurta yedirmeyi hedeflediğini belirten Tez, kümesinde dünya yumurta şampiyonu olarak bilinen Australorp, köy yumurtacısı Lohusa Braun, yumurtacı verimlliği yüksek olan Sukseks (Beyaz bacak), Fransız Bresse, Avrupa'da buza yumurta atan tavuk olarak bilinen Craien Coppe'nin de aralarında bulunduğu 9 cins tavuk, horoz ve civciv olduğunu söyledi.

Tez, "Çevreme sağlıklı tavuk eti ve yumurta yedirebilmek çiftlik kurup böyle bir işe başladım. Çiftiğimizde, dünya yumurta verimliğinde şampiyon olan Australop ırkının, yılda ortalama 280-330 yumurta veren tavuklar var. Bunların çiftiliğimizde doğal ortamda gezinerek yaptıkları yumurtaları isteyenlere kargo ile gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde internetten web sayfamızı da oluşturup, daha aktif olarak, satışlara başyalacağız" dedi.

Tez, çiftliğin bir çok kişinin ilgisini çektiğini belirterek, çok sayıda kişinin ziyaret edip, bilgi aldığını da söyledi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeniden) Organik Tavuk ve Yumurta Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement