Yenipazar'da 150 Deve Güreşti - Son Dakika
Güncel

Yenipazar'da 150 Deve Güreşti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Deve güreşlerinden görüntüler AYDIN (AA) – Yenipazar'da 150 deve güreş tuttu.

07.02.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Deve güreşlerinden görüntüler

AYDIN (AA) – Yenipazar'da 150 deve güreş tuttu.

Develer MYO. hizmetleri yararına güreştiler. Aydın'ın Yenipazar ilçesinde yapılan geleneksel deve güreşi festivali büyük katılımla gerçekleşti.

Yaşar Giregiz Deve Güreşi Arenasında kış günü olmasına rağmen havanın da güzel olması nedeniyle mangalını kapan yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen birbirinden ünlü 150 pehlivan deve kıran kırana birbirlerine üstünlük sağlamak için mücadele etti. Zaman zaman bazı develer güreş alanını terk edip seyircilerin üzerine doğru yönelen develer, urgancılar ve deve sahipleri tarafından güçlükle durdurulabildi.

Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı'nın ev sahipliğinde, geliri Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere düzenlenen güreşlere İlçenin bayan Kaymakamı Nursel Karahan, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, AK Parti il Başkanı Mehmet Özmen ve Çevre ilçelerin Belediye Başkanları katılarak destek olurken Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı güreşlere olan katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Güreşlerde galip gelen ve berabere kalan deve sahiplerine ödül olarak halı verildi.

Bazı güreşlerde görevliler, kızgın develeri birbirinden ayırmak için ter döktü. Güreşmek istemeyen kimi develerse rakibinden kaçınca bazı urgancılar ezilme tehlikesi geçirdi.

Deve güreşlerinin yörük kültürünün bir parçası olduğunu belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, "32 yıldan buyana ilçemizde geleneksel olarak deve güreşleri düzenleniyor. Deve güreşlerinden elde ettiğimiz geliri de MYO'lumuzun ek inşaatının tamamlanabilmesi için kullanacağız. Çok eskilere dayanan yörük kültürünü bizler günümüzde deve güreşleri ile yaşatmaya çalışıyoruz. Eski çağlarda gladyatörler arenalarda birbirlerini yenmek için dövüşürken, şimdi ise günümüzde bizler yine deve güreş sahalarında deve güreşleri düzenliyoruz. Bu yıl da güreşlerimizde Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinden 150 seçkin deve güreş tuttu" dedi.

Yenipazar\'da 150 Deve Güreşti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yenipazar'da 150 Deve Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement