Yenişehir Gençlik Merkezi'nden Manevi Mekanlara Gezi - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Gençlik Merkezi'nden Manevi Mekanlara Gezi

Yenişehir Gençlik Merkezi\'nden Manevi Mekanlara Gezi

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi personeli ve üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlatmış olduğu, ’Anadolu’nun kandilleri’ projesi kapsamında Şanlıurfa’da bulunan evliya zatların türbelerini ziyaret etti.

17.11.2015 15:36

Şanlıurfa Yenişehir Gençlik Merkezi personeli ve üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlatmış olduğu, 'Anadolu'nun kandilleri' projesi kapsamında Şanlıurfa'da bulunan evliya zatların türbelerini ziyaret etti.

Türkiye genelinde bulunan ve halk tarafından kabul görmüş manevi şahsiyetlerin türbelerinin ziyaret edilmesini ve tanınmasını amaçlayan proje kapsamında Yenişehir Gençlik Merkezi personeli ve üyeleri, Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde bulunan Şeyh Hayati Harrani Hazretleri ile İmam Bakır Hazretleri'nin türbelerini ziyaret etti. Türbelerde yatan zatlar hakkında bilgi alan gençlik merkezi üyeleri ve çalışanları daha sonra namaz kılıp, dualar ederek türbeden ayrıldı. Türbe ziyaretlerinin ardından Harran harabeleri ve Şuayip şehri kalıntıları da gezildi. Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman, "Bundan sonra geçmişten aldığımız bilgi ve tecrübelerimizle çok daha iyi şeyler yapacağımıza inancım tamdır. Bizim buradaki en önemli gayemiz, gençlerimizin milli ve manevi değerlerine önem veren inançlı nesiller olarak yetişmeleridir. Bu bağlamda bakanlığımızın çok önem verdiği, milletimizin hayatında derin izler bırakan manevi şahsiyetlerin tanınması projesine destek amacıyla şehrimizde bulunan Şeyh Hayati Harrani ve İmam Bakır Hazretleri'nin türbelerini ziyaret ettik. İstedik ki gençlerimiz, bu manevi dinamikleri tanıyarak onlardan dersler alsınlar. Bundan sonra da gençlere yönelik faaliyetlerimiz artarak devam edecektir. Bakanlığımız gençlerin maddi ve manevi değerlerle yetişmesine büyük önem vermektedir. Bu kapsamda yapılan böyle faaliyetler büyük önem arz etmektedir. Bundan sonra da Yenişehir Gençlik Merkezi olarak daha yararlı ve özgün projelere imza atacağımızı belirtiriz" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir Gençlik Merkezi'nden Manevi Mekanlara Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement