Yerel Medya Temsilcileri Ankara'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

Yerel Medya Temsilcileri Ankara'da Buluşacak

Anadolu Yayın Platformu Genel Başkanı Sinan Burhan, 19 Şubat Perşembe günü 250 yerel medya temsilcisinin katılımıyla "Yeni Türkiye ve Medya Oturumları" toplantısının düzenleneceğini bildirdi.

16.02.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Yayın Platformu Genel Başkanı Sinan Burhan, 19 Şubat Perşembe günü 250 yerel medya temsilcisinin katılımıyla  "Yeni Türkiye ve Medya Oturumları" toplantısının düzenleneceğini bildirdi.

AA muhabirine etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Burhan, toplantının, Yeni Türkiye'de yerel medyanın nasıl daha fazla güçlendirileceğine çözüm bulma amacını taşıdığını ifade etti.  Toplantıda sadece yerel medyanın değil, ulusal medyanın da ele alınacağını bildiren Burhan, "Çünkü medya bir bütün. Burada medya ve sermaye, siyaset ilişkileri, medya özgürlükler ve değerler konularında oturumlar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Etkinliğin ilk oturumunun "Medya Sermaye ve Siyaset İlişkileri" üzerine olacağını aktaran Burhan, Başbakan eski Başdanışmanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, THK eski Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, akademisyen-yazar Erol Göka, akademisyen yazar Prof. Dr. Birol Akgün'ün birer konuşma yapacağını ifade etti.  Burhan, ilk oturumun ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un 250 yerel televizyon kanalı temsilcisiyle yemekte bir araya gelmesini ve yerel medyanın sorunlarını ele alınmasını beklediklerini belirtti.

Yerel medyanın sorunlarını dile getiren Burhan, "Yerel televizyonlar, kamu spotlarını ücretli yayınlamak istiyorlar. Yerel gazeteler nasıl resmi ilandan yararlanıyorlarsa ki haklarıdır, almalıdırlar, ama televizyon kanalları da alsınlar istiyoruz. TÜRKSAT uydu ücretlerinin düşürülmesini talep ediyoruz. RTÜK, çok ağır para cezaları kesiyor, neredeyse televizyon kanalları kapanmaya doğru gidiyor. Bu konuda uyarıda bulunacağız. Anadolu medya kuruluşlarından bir temsilcinin RTÜK üyesi olmasını istiyoruz. Resmi ilanların dışında partilerin seçim zamanında, yerel gazete ve televizyonlara daha çok reklam vermelerini istiyoruz."

Burhan'ın verdiği bilgiye göre, Anadolu Yayın Platformu tarafından düzenlenecek etkinlikte, çeşitli televizyon kanallarının Ankara Temsilcilerinin katılımıyla "Medya İktidar Özgürlükler ve Değerler" oturumu düzenlenecek.

Etkinlikte ayrıca yerel televizyon, radyo ve gazete temsilcilerinin birer konuşma yapacağı "Yeni Türkiye ve Yerel Medya" oturumu düzenlenecek.  Etkinlikte, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Anadolu Medya temsilcileriyle yemekte bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Medya Temsilcileri Ankara'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement