Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

CHP İl Başkanı Kök: "Yerel seçimlerinde CHP tarihinin en başarılı seçimini geçirecektir"

24.02.2014 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İl Başkanı Devrim Kök, "Yerel seçimlerinde CHP, tarihinin en başarılı seçimini geçirecektir" dedi.

Kök, gazetecilere, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Siyasi partiler içinde aday belirleme sürecinde bazı sıkıntıların olabileceğini, Muratpaşa Belediyesi adayı için de bu sıkıntının yaşandığını belirten Kök, CHP'nin Antalya'da çok güçlü adaylarla seçime girdiğini söyledi.

Bir grup medyanın, siyasi partilerin CHP'nin zarar görmesi adına kaos ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ama buna imkan vermeyeceğini ifade eden Kök, "Muratpaşa'da hedefimiz, oylarımızı geçen yıla oranla arttırmak. Genel merkez tarafından seçilen Ümit Uysal, herkesin içine sinen bir aday oldu" dedi.

Uysal'ın il başkanı olduğu dönemde Antalya'dan 8 milletvekilinin meclise katıldığına dikkati çeken Kök, aynı başarıyı şimdi Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak tekrarlayacağını kaydetti.

Kök, il genelinde bazı anketler yaptıklarını, bunların CHP'nin kazanacağına işaret ettiğini dile getirerek, "Anketlere baktığımızda Antalya Büyükşehir Belediyesinde Mustafa Akaydın açık farkla başkan görünüyor. Kepez'de Erdal Öner, Konyaaltı'nda Muhittin Böcek ve Muratpaşa'da Ümit Uysal sıkıntısız kazanacak. Antalya'da CHP dolu dizgin devam edecektir" diye konuştu.

Kök, ülkede muhtemel erken seçim ihtimali bulunduğunu savunarak, şöyle konuştu:

"Erken seçim olma durumunda Antalya, CHP'ye en fazla katkıyı verecek bölge olacaktır. CHP ivmesini artırarak yoluna devam etmektedir. Yerel seçimlerinde CHP, tarihinin en başarılı seçimini geçirecek. 30 Mart'tan sonra herkes bunu görecektir. Spekülasyonlara takılmadan yolumuza devam ediyoruz. Birileri 'başkan istifa etti, görevden alındı' gibi söylemler yapsa da ben görevimin başındayım."

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in CHP'den yeniden aday gösterilmemesine değinen Kök, "Son süreçte Evcilmen'in aday gösterilmemesinde benim hiçbir etkim yoktur. İl başkanı olarak 15 yıldır başkanlık yapan Evcilmen aleyhinde konuşmam söz konusu değil. Yerel seçimlere 45 gün kala bu konuda benim görüşüm alındı. Ben genel merkeze bu kararın biraz geç alındığını, değişiklik durumunda kentte kargaşa olabileceğini söyledim" şeklinde konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement