Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Seçim çalışmaları çerçevesinde, Manisa Belediye Başkanı Ergün spor kulüplerini, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özel ise Türk Metal Sendikasını ziyaret etti.

05.03.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, partisinin Şehzadeler Belediye Başkan adayı Cem Çöllü'nün amatör spor kulüp temsilcileriyle düzenlediği toplantıya katıldı.

Cengiz Ergün, toplantıdaki konuşmasında, görev süresi içinde özellikle amatör kulüplere çok büyük destekler verdiklerini, tesisleşme noktasında kente önemli kazanımlar sağladıklarını söyledi.

Sporun içinden gelen biri olarak kulüplerin sıkıntılarını bildiğini ifade eden Ergün, "Artık büyükşehir olmamız nedeniyle bu yatırımların çok daha fazlasıyla yapılacağı ve gençlerimizi kahve ortamlarından kurtaracak hizmetlerin verileceğini belirtmek istiyorum. Yaklaşık 6 haftalık kalan dilimde de Manisa Belediyespor futbol kulübünü şampiyon yaparak, profesyonel takımlarımıza bir tanesini daha kazandırmak istiyoruz" dedi.

-CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özel'in ziyareti

Türk Metal Sendikası Manisa Şubesini ziyaret eden CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özgür Özel, konuşmasında, siyasetin özünün insan, hamurunun ise iyi niyet ve dürüstlük olduğunu ifade ederek, belediye başkanlarının, hak arayanın, işçinin ve yoksulun yanında olması gerektiğini söyledi.

Mevcut belediye başkanının, Manisa OSB'de yer alan bir fabrikada eylem düzenleyen işçilere, "merhaba"yı bile esirgediğini iddia eden Özel, şöyle konuştu:

"Bir işçi kentinde siyaset yapıyorsanız, öncelikle işçi dostu olmalısınız. Manisa Belediye Başkanının bu süreçte sınıfta kaldığına inanıyorum. Sendikal mücadele, Manisa'da bazı kesimler tarafından adeta bir lüks olarak görülmektedir. Öncelikle bu kabuğu kırmak gerekiyor. Yeni çıkan Büyükşehir Belediye Yasası, seçilmiş belediye başkanını vali durumuna getiriyor. Maddi ve manevi olarak çok güçlü pozisyonda olacak büyükşehir belediye başkanlığı, sosyal liderin elinde çok farklı bir duruma dönüşebilir. İşçi, emek ve sendikal mücadeleden yana bir belediye başkanı varsa o mücadelelerin paradigmasını ve akışını çok iyi bir şekilde değiştirebilir."

Özel, her alanda projelerinin mevcut olduğunu dile getirerek, "Toplam 500 projemiz mevcut. Emek, sendika ve örgütlenme dostu belediye başkanlığı yapacağım" dedi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement