"Biz Sadece Siyasi Özerklik Değil, Mali Özeklik de İstiyoruz" - Son Dakika
Yerel

"Biz Sadece Siyasi Özerklik Değil, Mali Özeklik de İstiyoruz"

"Biz Sadece Siyasi Özerklik Değil, Mali Özeklik de İstiyoruz"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, "Biz sadece siyasi özerklik değil, mali özeklik de istiyoruz." dedi.

13.09.2014 15:58  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Mali konularda yerel kaynaklar üzerinde tasarruf, görüş bildirme, maddi kaynakları geliştirme konusunda inisiyatif hakkı üzerine tartışmalıyız. Biz sadece siyasi özerklik değil, mali özeklik de istiyoruz" dedi.

Kışanak, Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen "Yerel Yönetimlerin İktisadi Politikaları ve İktisadi Yapılanması" çalıştayında yaptığı konuşmada, yerel kamu kaynağını yerelin nasıl kullandığının tartışılması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır'ın kamu kaynağını elinde barındıran en büyük şehirlerden biri olduğunu, yerel kaynaklara karşı özel bir politika izlendiğini savunan Kışanak, şöyle devam etti:

"Bu yerel kaynaklardan kazanılan paralar nerelere harcanıyor? Bunları tartışmak gerekiyor. Bu eksik kalan bir alandır. Kürdistan'da işsizlik durumu giderek derinleşiyor. Bu da siyasi ve ekonomik politikalarla bağlantılıdır."

Kışanak, Türkiye'nin özerklik konusunda çekincelerinin olduğunu, mali hükümler ile ilgili tüm maddelere çekince koyduğunu ileri sürerek, Türkiye'deki yerel yönetimler ve merkezi yönetimler arasındaki ilişkinin tamamen bağlılık ilişkisi olduğunu savundu.

Yerel yönetimleri demokrasinin temel taşı olarak gördüklerini ifade eden Kışanak, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki yasal mevzuatlar ise tam tersine yerelin ne yaptığına karar veren bir mekanizmadır. Mali konularda, yerel kaynaklar üzerinde tasarruf, görüş bildirme, maddi kaynakları geliştirme konusunda inisiyatif hakkı üzerine tartışmalıyız. Biz sadece siyasi özerklik değil, mali özeklik de istiyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Biz Sadece Siyasi Özerklik Değil, Mali Özeklik de İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement