'Yerfıstığı Tarımının Sorunları" Konferansı - Son Dakika
Yerel

'Yerfıstığı Tarımının Sorunları" Konferansı

\'Yerfıstığı Tarımının Sorunları" Konferansı

Kadirli ilçesinde, çiftçilere yönelik "Yerfıstığı tarımının sorunları" konulu konferans düzenlendi.

14.03.2014 15:30

Kadirli ilçesinde, çiftçilere yönelik "Yerfıstığı tarımının sorunları" konulu konferans düzenlendi.

Kadirli Meslek Yüksek Okulu, Kadirli Ziraat Odası, Kadirli Ticaret Borsası, Kadirli Ticaret Odası ve Kadirli Gazeteciler Cemiyeti tarafından Devlet Bahçeli Kültür Merkezi'nde düzenlene konferansa, Kadirli ile Sumbas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de destek verdi.

Kadirli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Gökfidan, açılışta yaptığı konuşmada, Kadirli'ye vefa borçlarını ödediklerini belirterek "Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Kadirli'nin öncelikli konularını masaya yatırmaya devam edeceğiz" dedi.

Sumbas Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Selçuk Yosunkaya ise, bölgenin tarıma bağlı bir ekonomiye sahip olduğunu söyledi.

Yosunkaya, bu tür çalışmaların bölge insanının ekonomiye kazandırılmasında büyük önem taşıdığını ifade ederek, katılımcılara ve paneli düzenleyen kuruluşlara teşekkür etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Arıoğlu da sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda, aynı coğrafyada yaşadığı için özellikle yerfıstığı tarımıyla uğraşan çiftçilerin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

Yerfıstığı üreticilerinin yerfıstığı tarımının uygulamasında tohum seçmeden, hasadına kadar büyük çaba içinde olduklarını anlatan Arıoğlu, "Bu bölgenin tarla yapısını ve insanını iyi tanıyan bir hoca olarak çiftçilerimizin hak ettikleri verimi alamamasından dolayı çok üzülüyorum. Aslında gösterdikleri bu çabayla birlikte  anlatacaklarımı uygulayan üreticilerimizin kazançlarının daha da artacağını düşünüyorum" dedi. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Yerfıstığı Tarımının Sorunları' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement