Yerleşik Yabancılardan, Korkmayın Türkiye'ye Gelin Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Yerleşik Yabancılardan, Korkmayın Türkiye'ye Gelin Çağrısı

Yerleşik Yabancılardan, Korkmayın Türkiye\'ye Gelin Çağrısı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde ikamet eden İngiliz uyruklu vatandaşlar, düzenledikleri toplantı ile Türkiye’ye gelin çağrısı yaptı.

22.07.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde ikamet eden İngiliz uyruklu vatandaşlar, düzenledikleri toplantı ile Türkiye'ye gelin çağrısı yaptı.

Dalyan Cumhuriyet Meydanında turizmi canlandırmak amacı ile yapılan toplantıya yerleşik yabancıların yanı sıra, Dalyan'da tatilini geçiren turistler ve Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, katıldı.

Toplantının sunumu yapan Andrew Bovington, uzun yıllardır Türkiye'de yaşadıklarını belirterek, Dalyan'ın doğası, tarihi ve insanıyla birlikte cennetten bir köşe olduğunu dile getirdi.

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan terör olaylarına inat Dalyan'da yaşamanın huzur verici olduğunu vurgulayan Bovington,"burada terör ve insan hayatını tehlikeye düşürecek herhangi bir olumsuz durum yok. Türkiye'de yaşanan son olaylar sonrasında, turizmin durgunlaşması ile birlikte her yerde olduğu gibi Dalyan'da ki esnaflar da sıkıntıya düştü. Herkesi Dalyan'a davet ediyoruz. Belediyenin de bu konuda yaptığı çalışmaları olumlu buluyoruz" diye konuştu.

Ülkede yaşanan gerek siyasal, gerekse konjonktürel nedenlerin turizmi etkilediğine değinen Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, ise şunları söyledi; "Turizmde çok ciddi bir azalma var. Bu ister istemez Dalyan'a da yansıdı. Bizlerin bu sıkıntılı günlerinde, sizlerin böyle bir toplantı düzenleyip bu girişimde bulunmanız beni çok duygulandırdı. Bizde şöyle bir deyim vardır "Başım gözüm üstüne". Bu konuda sizlerin bir isteği olursa, başım gözüm üstüne". Ben tekrar tekrar böyle güzel bir düşünce içerisinde olmanızdan dolayı hepinizi kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Yerleşik yabancılar ve turistler, Başkan Karaçelik'i de aralarına alarak oluşturdukları halka ile Dünya'ya barış ve kardeşlik mesajı verdiler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yerleşik Yabancılardan, Korkmayın Türkiye'ye Gelin Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement