Yeryüzü Doktorları Gazze'de Cerrahi Kongresi Düzenliyor - Son Dakika
Güncel

Yeryüzü Doktorları Gazze'de Cerrahi Kongresi Düzenliyor

Yeryüzü Doktorları Gazze\'de Cerrahi Kongresi Düzenliyor

26-28 Mart tarihleri arasında Gazze'de, 1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi düzenliyor.

25.03.2015 10:07  Güncelleme: 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeryüzü Doktorları, Filistin'deki sağlık eğitimi, bilimsel araştırma kapasitesinin geliştirilmesi ve ortak bilimsel çalışma olanaklarının arttırılması amacıyla 26-28 Mart 2015 tarihleri arasında Gazze'de, 1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi düzenliyor.

Kongre başkanlığını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeryüzü Doktorları YK Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Gazze Şifa Hastanesi'nden Doç.Dr Sobhi Shaik'ın yaptığı kongre, Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi, Filistin Cerrahi Derneği'nin işbirliği ile Gazze Arc Med Otel'de düzenlenecek.

Türkiye, Filistin, İtalya ve İngiltere'den 400 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecek kongreye, Türkiye'den Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Yeryüzü Doktorları YK üyeleri Prof. Dr. Harun Cansız, Prof. Dr. M. Akif Kaygusuz, Dr. Süleyman Gündüz, Celal Bayar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Murat Özsaraç katılacak. Gazze duyarlılığıyla bilinen Norveçli Cerrah Mad Gilbert başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden birçok katılımcı da kongreye, tele konferans yöntemiyle katılacak.

Bu arada, Yeryüzü Doktorları Filistin Temsilciliği de aynı tarihlerde Gazze'de hizmete açılacak. Yeryüzü Doktorları'nın 2015 Gazze projeleri arasında; Han Yunus Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurulumu, Gazze İslam Üniversitesi Fizik Tedavi Laboratuvarı Kurulumu, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin güçlendirilmesi ve evde sağlık hizmeti gibi projeler de yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeryüzü Doktorları Gazze'de Cerrahi Kongresi Düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement