Yeşilay, Dünya Sağlık Otoritelerini İstanbul'da Bir Araya Getiriyor - Son Dakika
Güncel

Yeşilay, Dünya Sağlık Otoritelerini İstanbul'da Bir Araya Getiriyor

Yeşilay, 'Uluslararası Uyuşturucu ve Halk Sağlığı Politikaları Sempozyumu' yla konuyla ilgili İstanbul'da dünyanın en büyük Uyuşturucu konferansını düzenliyor.

10.09.2014 10:51

Sempozyum, uluslararası kuruluşların temsilcileri başta olmak üzere, Türkiye'de birçok bakanlık ve yaklaşık 50 ülkeden 1000 katılımcıyı WOW Istanbul Hotel & Convention Centre'de buluşturacak.

Tüm dünyada ve Türkiye'de giderek artan uyuşturucu madde bağımlılığına karşı, mücadele stratejilerinin üst düzey otoritelerce tartışılması ve probleme küresel ölçekte çözümler bulmak amacıyla 29 Eylül - 1 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul'da 'Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu' düzenliyor.
WOW Istanbul Hotel & Convention Centre'de gerçekleşecek olan sempozyumda Medya Farkındalık Kampanyaları, Uyuşturucu Madde Kullanımı ve Gençlik, Ulusal Politikalarda Başarılar ve Zorluklar, Uyuşturucu Kullanımının Nörolojik ve Psikolojik Sonuçları, Yeni Tür Psikoaktif Maddelerle Mücadele konuları başta olmak üzere birçok bilimsel oturum yapılacak.

Sempozyum, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Avrupa Birliği Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA), Avrupa Konseyi Pompidou Grubu gibi uluslararası seviyede 20'den fazla teşkilatı bir araya getirecek. Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da dahil olduğu sempozyumun, konunun ulusal bazda muhatapları arasında koordinasyonu güçlendirmesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilay, Dünya Sağlık Otoritelerini İstanbul'da Bir Araya Getiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement