Yeşilay, Ungass 2016'ya Katılacak - Son Dakika
Sağlık

Yeşilay, Ungass 2016'ya Katılacak

Yeşilay, 2016'da üst düzey uyuşturucu gündemiyle toplanacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Özel Oturumu'nun (UNGASS), Doğu Avrupa ve Orta Asya koordinasyonunu sağlayacak.

13.02.2015 11:36

Yeşilay, 2016'da üst düzey uyuşturucu gündemiyle toplanacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Özel Oturumu'nun (UNGASS), Doğu Avrupa ve Orta Asya koordinasyonunu sağlayacak.

Yeşilay'dan yapılan açıklamada, Yeşilay'ın, Viyana NGO ve New York NGO Komitesi'nin oluşturduğu UNGASS 2016 Sivil Toplum Görev Gücü (Sivil Society Task Force) üyeliğine seçildiği belirtildi. Açıklamada, 26 kuruluşun yer aldığı görev gücüne dünyanın her bölgesinden kapasitesi güçlü sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği aktarıldı.

Açıklamada, çok sayıda devlet başkanının katılımı ve uyuşturucu politikaları alanında önemli politika değişikliklerinin öngörüldüğü 2016 BM Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumu'nun hazırlığı sürecinde, BM ve sivil toplum arasındaki çalışmaları koordine etmek üzere oluşturulan görev gücünde Türkiye'yi, Doğu Avrupa ve Orta Asya'yı Yeşilay'ın temsil edeceği kaydedildi.

Yeşilay'ın, bu süreçte Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgelerinde yürütülecek çalışmaların ve BM'de yürütülecek sürecin merkezi olacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeşilay Başkanı İhsan Karaman, Yeşilay'ın seçilmesinde işbirliği yaptıkları uluslararası kuruluşların önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Bilhassa Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda kurulan ilişkilerin bu görevi üstlenmelerinde önemli referans olduğunu belirten Karaman, 229 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 'Uyuşturucuya Karşı Ortak Akıl' başlığıyla gerçekleştirdiğimiz dünyanın en geniş kapsamlı uyuşturucu sempozyumunda 20'den fazla teşkilatı, 50 ülkeden alanında uzman 100 konuşmacıyı bir araya getirmiştik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Yeşilay, Ungass 2016'ya Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement