: 'Yeşilçam Rüyası' Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

: 'Yeşilçam Rüyası' Sona Erdi

: \'Yeşilçam Rüyası\' Sona Erdi

Çorlu Kent Konseyinin bir ilke imza attığı "Yeşilçam Rüyası" konulu orijinal film afişlerinden oluşan sergi sona erdi.

09.09.2013 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu Kent Konseyinin bir ilke imza attığı "Yeşilçam Rüyası" konulu orijinal film afişlerinden oluşan sergi sona erdi. Bir hafta boyunca ziyaretçilere kapıları açık olan sergiyi 85 bin kişinin ziyaret ettiği bilgisi edinildi.

Çorlu Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen "Yeşilçam Rüyası" konulu orijinal film afişlerinden oluşan sergi Çorlu halkı tarafınca büyük bir ilgi ile karşılandı.

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, " Bir hafta süre ile Çorlu'da sergilediğimiz "Yeşilçam Rüyası" konulu sergimizde 100 adet eski Türk Filmlerinden oluşan orijinal film afişleri sergilendi. Bu filmlerin arasından bir tanesi'de (Karpuzcu) Çorlu'da çekildi. 1970'li yıllarda Şerefli istikametinde bir çiftlikte çekilen Türk Filminin baş rol oyuncuları Behçet Nacar ve Dilber Ay'dı. Gerçekleştirdiğimiz sergi Trakya'da bir ilk Türkiye'de ise sayılı olan sergilerden bir tanesidir" dedi.

Başkan Ramadan Cesur, "Çorlu halkı sergimize büyük ilgi gösterdi, ziyaret defterine yazılan olumlu mesajlar bizleri çok mutlu etti. Vatandaşlar bu filmlerin orijinallerinin Çorlu'da gösterilmesini de istedi. Bizler de halkımızın isteği doğrultusunda bu filmleri ilerleyen yıllarda Cumhuriyet Parkında gösterime sunmayı hedefliyoruz. Bu filmlerin gösteriminde ayrıca Yeşilçam'a emek vermiş eski Türk sineması oyuncuları Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Edisun gibi emektar oyuncuları getirmeyi planlıyoruz. Bu eski Türk Filmlerinin orijinallerinin gösterimlerini Çorlu halkı ile paylaşıp, Yeşilçam oyuncuları ile de bir söyleşi gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel : 'Yeşilçam Rüyası' Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement