Yetimler Aynı Sofranın Etrafında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Yetimler Aynı Sofranın Etrafında Buluştu

Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı ve İHH’nın (İnsan Hakları ve Hizmet Derneği) ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde Sudanlı, Somalili, Filistinli, Türkiyeli yetimler aynı iftar sofrasında buluştu.

01.07.2015 11:50

Keçiören Belediyesi, Keçiören Kaymakamlığı ve İHH'nın (İnsan Hakları ve Hizmet Derneği) ortaklaşa düzenlediği iftar yemeğinde Sudanlı, Somalili, Filistinli, Türkiyeli yetimler aynı iftar sofrasında buluştu.

Yetimlerin ve ailelerinin katıldığı iftar programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Filistin El Halil Belediye Başkanı Davut Zaferi, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ramazan ayının cehennem azabından kurtuluş ayı olduğuna dikkat çekerek, "Bu mübarek ayda bireysel olarak yapmamız gerekenlerin dışında toplumsal sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımız annemize, babamıza, komşumuza, akrabamıza, milletimize ve ümmetimize karşıdır. Kimsesizlere, yetimlere, gazilere sahip çıkacağız, bu aylar bunlara vesile oluyor. Sorumluluklarımızı yerine getirdiğimizde hem iç huzurumuzu hem de ümmetin huzurunu sağlamış olacağız. Dünyanın farklı bölgelerinde acı çeken insanlar var, herkes kendine ben ne yapabilirim diye sormalı" dedi.

Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ise Ramazanın hayırlara, yardımlaşmaya ve dayanışmaya vesile olduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi; "Herkesin imkanları ve maddi durumu aynı değil ve zamanın kime ne getireceğini bilemiyoruz. Bu nedenle dezavantajlı kesimlere el uzatmalı, onlarla alakadar olmalıyız."

İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan, güçleri yettiğince ümmetin yetimlerine ulaşmak istediklerini ifade etti.

Ensar kardeşlerin ilahileri ile manevi atmosferin doruğa çıktığı gece, yetim çocukların Ramazanı birlikte yaşamasına vesile oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetimler Aynı Sofranın Etrafında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement