Yezidi Çocuklar İçin Oyuncak Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Yezidi Çocuklar İçin Oyuncak Kampanyası

Yezidi Çocuklar İçin Oyuncak Kampanyası

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir grup çocuk, terör örgütü IŞİD'den kaçarak aileleriyle ilçeye gelen Yezidi akranları için oyuncak kampanyası başlattı.

04.09.2014 14:40  Güncelleme: 14:59

Silopi'de bir grup çocuk, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nden (IŞİD)  kaçarak aileleriyle ilçeye gelen Yezidi akranları için oyuncak kampanyası düzenledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde spor eğitim alan 8-14 yaş grubundaki çocuklar, IŞİD'in saldırıları sonucu Silopi'ye sığınan Yezidi akranlarına verilmek üzere oyuncak kampanyası başlattı.

Kampanyaya oyuncak desteğinde bulunan 11 yaşındaki Halime Ergin, Yezidi çocukların da oynamaya haklarının olduğunu belirterek, oyuncaklarını onlarla paylaşmak istediğini söyledi.

Vildan Çakır da (10), Yezidi çocukların oynamaları için evindeki tüm oyuncakları getirdiğini kaydetti.

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, çocukların kendi istekleri doğrultusunda böyle bir yardım kampanyası başlattığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yaz tatili nedeniyle çeşitli spor dallarında eğitim gören çocuklarımız Yezidi çocuklara yardım yapmak istediklerini, bunun için de kendi oyuncaklarını getirdiklerini söylediler. Biz de bunu kampanya dönüştürdük. Çocukların yardımsever davranışı bizleri duygulandırdı. Bu hususta tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yezidi Çocuklar İçin Oyuncak Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement