Yıldırım Demirören: "Futbolcular Haklarını Artık Uçk'de Arayacak" - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Demirören: "Futbolcular Haklarını Artık Uçk'de Arayacak"

Yıldırım Demirören: "Futbolcular Haklarını Artık Uçk\'de Arayacak"

Futbol federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamada, "Futbolcular için artık mahkeme bitiyor.

19.05.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbol federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamada, "Futbolcular için artık mahkeme bitiyor. Futbolcular ve kulüpler haklarını sonuna kadar UÇK'da (Uyuşmazlık Çözüm Kurulu) arayacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Erzurum spor'a ait sosyal tesis, ve sahanın temel atma törenine Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eski içişleri bakanı Efkan Ala, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, Yıldırım Demirören, Büyükşehir Belediye Erzurumspor Başkanı Saim Özakalın'da katıldı. Kulüp Başkanı Özakalın, konuşmasında Demirören'e, "Sporcuların protokolleriyle ilgili olarak standart bir format geliştirilmesi tarafındayız" diye konuştu.

Yıldırım Demirören, federasyon olarak UEFA standartlarında çim saha yaptıracaklarını, kulübün artık genç yıldızların yetişebileceği modern bir futbol tesisine sahip olacağını vurgularken şunları söyledi:

"FUTBOLCULAR İÇİN MAHKEME BİTİYOR"

"Federasyon olarak futbolu sadece belli illerin sporu olmaktan çıkarmaya kararlıyız. Kaliteli futbolcu yetiştirmek için tesislere ihtiyaç var. Türkiye'nin her köşesindeki yetenekleri bulup keşfetmeye kararlıyız. Amacımız futbol yatırımlarını, en gelişmiş ve en moderns tesisleri, futbol liselerini, futbol sevgisinin olduğu her yere ulaştırmak. Tesisleşmeyi tüm Anadolu'ya yayacağız. En önemli işimiz bu. Bunun için 2 ve 3'üncü ligde tesisleşme projemizi Erzurum'dan başlattık. Futbolcular için artık mahkeme bitiyor. Futbolcular ve kulüpler haklarını sonuna kadar UÇK'da (Uyuşmazlık Çözüm Kurulu) arayacak. Maalesef tesis yapılanması ve mali durumu iyi olmayan kulüpler direk bir üst lige çıkamıyor. UEFA ve FIFA'nın kararı sportif başarıyla ancak bir üst lige çıkabiliyor."

BAŞKAN SEKMEN: KIŞ SPORLARI VE FUTBOLDA ZİRVEYE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurumlular'ın futboldaki en büyük hayalinin Süper Lig hayali olduğunu söyledi, "Kış sporunda olduğu gibi futbolda da zirveye ulaşma adına oluşturduğumuz hedefi gerçekleştirmek için bugün buradayız" diye konuştu.

VALİ ALTIPARMAK: 50'DEN FAZLA TAKIM KAMPA GELECEK

Erzurum'un 'Yüksek irtifa kamp merkezi' olarak profesyonel kulüplerin yaz kamplarına ev sahipliği yaptığına işaret eden Vali Ahmet Altıparmak, geçen yıl 36 futbol takımının. bu sene ise 50'den fazla takımı konuk edeceklerini açıkladı, "Erzurum sadece futbolun değil sporun her türlü alanında tesislere sahip ve o başarıyı yakalayabilecek durumda" dedi.

SPORDA NEZAKET ÖNERDİ

Efkan Ala'da, "Spor hem sağlığı ilgilendiriyor hem de bir şehir için bacasız endüstri. Sporla uğraşanlara, spor yapanlara ve seyredenlere en önemli önerim, kesinlikle bir nezaket alanı olduğu unutmamalı" diye konuştu.

Törenden sonra semaver ve oltu taşı tespih verilen Demirören'e yemekte cağ kebabı ile kadayıf dolması ikram edildi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldırım Demirören: 'Futbolcular Haklarını Artık Uçk'de Arayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement