Yıldırım: "Tıp Fakültesi Hastanesi İçin Elbirliği ile Hareket Etmeliyiz" - Son Dakika
Yerel

Yıldırım: "Tıp Fakültesi Hastanesi İçin Elbirliği ile Hareket Etmeliyiz"

Yıldırım: "Tıp Fakültesi Hastanesi İçin Elbirliği ile Hareket Etmeliyiz"

Uşak Gazeteciler Derneği’nin (UGD) ‘Cumartesi Buluşmaları’ adıyla başlattığı toplantıların 3’üncü konuğu olan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, YÖK’ün onay verdiği tıp fakültesi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

10.08.2015 06:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Gazeteciler Derneği'nin (UGD) 'Cumartesi Buluşmaları' adıyla başlattığı toplantıların 3'üncü konuğu olan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, YÖK'ün onay verdiği tıp fakültesi için ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Uşak'ın kabına sığmayan bir kent olduğunu dile getiren Basri Yıldırım, Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal ve Ekonomik Gelişmişlik Endeksi'ne göre kentin 25'inci sırada yer aldığını belirtti. AK Parti Hükümeti'nin son 13 yıllık göreve süresince kente ciddi katkıları olduğunu belirten Basri Yıldırım, tek parti dönemindeki istikrar ortamı ile hizmetlerin daha rahat hayata geçirildiğini belirtti.

Uşak Gazeteciler Derneği'nin 'Cumartesi Buluşmaları' adıyla başlattığı ortak akıl toplantılarının son konuğu AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım oldu. Uşak Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Basri Yıldırım, yerel ve genel siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Uşak'a verdiği tıp fakültesi sözünü tuttuğunu ve konuyla ilgili YÖK'ten onay alınması için olumlu görüş sunduğunu dile getiren Basri Yıldırım, "Tıp fakültesi için valimiz, belediye başkanımız, rektörümüz ve ildeki sivil toplum örgütleriyle birlikte yoğun bir lobi çalışması yaptık. Sayın Başbakanımızın Uşak ziyareti sırasında kendisine durumu anlattık ve bizi kırmayarak talebimizin yerine geleceğini söyledi. Nihayetinde verilen söz tutuldu ve tıp fakültesiyle ilgili bakanlar kurulundan da olumlu görüş çıkmasını bekliyoruz. Uşak'a 400 yataklı bir hastane kazandırdık ve aynı sahaya 300 yataklı ilave ek bina yapılacak. Fakat bunlar 10 yıl sonra ihtiyaca yanıt veremeyecek. Çünkü sürekli büyüyen ve çevre illere bağlı ilçelerden hasta akışı olan bir kentiz. Şimdiden ilimize bir tıp fakültesi hastanesi kurulması için el ele vermemiz gerek. Bunun sağlanması için kentin bütün kamu ve sivil toplum kurumlarının eşgüdümlü çalışması lazım" dedi.

ULUBEY KANYONLARI TANITIM İÇİN BİR ŞANS

Ulubey kanyonlarına yapılan cam terasın kent için önemli bir kazanç haline geldiğine değinen Basri Yıldırım, projenin ardından kanyonlara ziyaretin arttığını dile getirdi. Kanyonlarda kurulan yeme-içme ve konaklama mekanlarının bölgeyi cazip kıldığını anlatan Basri Yıldırım, "İlimizde artıma tesisleri, hastane, üniversite, müzeler, duble yollar ve hükümetimizin ortaya koyduğu kentsel dönüşüm gibi önemli hizmetler hayata geçirildi. Bu çalışmalara son olarak Ulubey kanyonlarında oluşturulan cam teras yer aldı. Ayrıca kanyonlara yapılan diğer yatırımlarla bölgeye yönelik ilgide artış oldu. Ulubey kanyonlarının kentimiz için bir şans olduğunu düşünüyorum. Tanıtım faaliyetlerinin artması noktasında kentteki bütün sivil toplum kurumları projeler hazırlamalı ve yapılan çalışmalara destek vermeli" diye konuştu.

MİLLETİMİZİN KADERİ İÇİN BÜTÜN PARTİLERİN KAPISINI ÇALDIK

Türk ekonomisinin son 13 yıldır görevde olan AK Parti Hükümeti ile istikrar ortamına kavuştuğunu anlatan Basri Yıldırım, şöyle konuştu: "7 Haziran seçimlerinde milletimiz bir tercih yaptı ve koalisyonu öngördü. AK Parti olarak insanlarımız menfaatleri için bütün siyasi partilerle koalisyon yapabileceğimizi deklare ettik. Fakat bazı siyasi parti liderleri, ülkenin geleceği için bizim attığımız bu adımlara karşın kibirlendiler ve uzlaşı yolunu kapattılar. Her şeye rağmen AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu, milletimizin kaderi için bütün partilerin kapısını çaldı ve ülkemiz için ortak müştereklerde buluşulması gerektiğini deklare etti. Birkaç gün içinde koalisyonun olup olmayacağı ile ilgili nihai karar verilecek. İnşallah ilimiz ve ülkemiz için en hayırlı karar alınır".

SALİH KILINÇ: UŞAK İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Öte yandan kısa bir değerlendirme yapan Uşak Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kılınç, kentin tanıtımı ve yerel yönetimin yaptığı çalışmalara destek veren bir sivil toplum kurumu olduklarını söyledi. Kılınç, "Uşak hepimizin ve ilimize yapılacak bütün yatırımlarda, gazeteciler olarak elimizi taşın altına koyarız. Tıp fakültesi ve diğer hizmetler noktasında Uşak Gazeteciler Derneği, üzerine düşeni yapacaktır" dedi. AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Servet Kuş'un da katıldığı toplantının ardından, Basri Yıldırım ve dernek üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım: 'Tıp Fakültesi Hastanesi İçin Elbirliği ile Hareket Etmeliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement