Yıldız Güreşçilerimiz Dünyayı Kendine Hayran Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Yıldız Güreşçilerimiz Dünyayı Kendine Hayran Bıraktı

Yıldız Güreşçilerimiz Dünyayı Kendine Hayran Bıraktı

YILDIZLAR Dünya Şampiyonası sone erdi.

20.09.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILDIZLAR Dünya Şampiyonası sone erdi. Türkiye Milli Takımının şovuna dönüşen şampiyonada yıldızlarımız 10 madalyayı ülkemize kazandırdı. 6 gün süren şampiyonada fırtınalar estiren millilerimiz 2 gümüş ve 8 bronz madalya ile yurda dönerken sergiledikleri performansla da hem rakiplerine gözdağı verdi hem de kendilerine hayran bıraktı.

Gürcistan'ın Başkenti Tiflis'te 13-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası sona erdi. Dünyanın en iyi güreşçilerinin minderde kozunu paylaştığı şampiyonaya 50 ülkeden gelen sporcular katıldı. Şampiyona 6 gün sürerken müsabakalar Kadınlar, Grekoromen ve Serbest stillerde ve toplam 30 sıklette yapıldı.

GREKOROMEN MİLLİ TAKIMINDAN BAYRAM HEDİYESİ

Şampiyonada ilk iki gün Grekoromen takımımız mindere çıkarken milli güreşçilerimiz rakiplerini ezdi geçti. Şampiyonanın ilk gününde milli güreşçimiz Kerem Kamal 54 kiloda gümüş madalya alırken, 100 kiloda Davut Olcan, 63 kiloda İsmail Gün ve 50 kiloda Abdullah Toprak büyük başarıya imza atarak Dünya Üçüncüsü oldu. İkinci gününde ise milli güreşçilerimiz fırtına gibi eserken güreşçimiz Yasin Doğukan Turan 69 kiloda ve 76 kiloda Ali Hunç Dünya Üçüncüsü oldu.

MİLLİLERİMİZ UZUN BİR ARADAN SONRA TARİH YAZDI

Türkiye Grekoromen Milli Takımı adeta iki gün boyunca şov yaptı. Minderde göz dolduran genç güreşçilerimiz bir gümüş ve beş bronz madalya aldı. Uzun bir aradan sonra ilk defa 6 madalya ile dönen millilerimiz ülkemize büyük gurur yaşattı.

TÜRKİYE GREKOROMEN TAKIMI DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasının ilk iki gün Grekoromen stil müsabakaları yapıldı. 10 sıklette yapılan maçlarda Türkiye Grekoromen Milli Takımı 6'sından madalya alırken 50 ülke arasından da Türkiye büyük başarıya imza atarak dünya üçüncüsü oldu.

ZEYNEP DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Şampiyonanın 3. ve 4 günü Kadınlar Serbest stil maçlarıyla devam etti. Yıldız Kadınlarımız minderde istedikleri başarıyı yakalayamadı. 49 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Zeynep Yetgil, Kanada, Bulgaristan ve İtalyan rakiplerini tek tek yenerek Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalyasını aldı.

NAİL DÜNYANIN EN İYİLERİ YENDİ

Son iki günde ise mindere Türkiye Serbest Güreş Milli Takımımız çıktı. Güreşçilerimiz ilk gün zorlu rakiplerin olduğu gruplara düşmesine rağmen madalyasını söke söke aldı. 85 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Nail Seyyar, müthiş maçlar yaptı. Kanada, Ermeni ve Rusya gibi kendi sıkletinde dünyanın en iyi rakiplerini yenerek finale kadar geldiği şampiyonada Hintli rakibine az bir puan farkıyla yenilerek Dünya İkincisi oldu.

KALAYCI VE ÇETİN İKİNCİ ŞANSLARINI İYİ DEĞERLENDİRDİ

69 ve 50 kiloda mindere çıkan milli güreşçilerimiz Doğukan Kalaycı ve Engin Çetin Dünya Üçüncüsü oldu. İlk maçlarını şanssız bir şekilde kaybeden güreşçilerimiz yenildiği rakiplerinin finale çıkmasıyla birlikte ikinci bir şans doğdu. Bu kez şanslarını iyi değerlendiren Kalaycı ile Çetin rakiplerini ezip geçtiler.

DOĞAN DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

Son gün ise Serbest Milli Güreş Takımı'ndan 5 sıklette güreşçimiz mücadele verdi. Çeyrek finale kadar yükseldikleri maçlarda güreşçilerimiz bir sıklet haricinde hepsi şanssız şekilde yenilerek elendi. Ancak 46 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Doğan Kara, biri haricinde tüm rakiplerini yenerek Dünya Üçüncüsü oldu.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldız Güreşçilerimiz Dünyayı Kendine Hayran Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement