Yollar Kardan Kapanınca Yolcular Yurtlara Yerleştirildi - Son Dakika
Güncel

Yollar Kardan Kapanınca Yolcular Yurtlara Yerleştirildi

Karaman'da, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolların ulaşıma kapanması üzerine terminalde bekletilen otobüslerin yolcuları öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

07.01.2015 22:18

KaramanKonya, Ereğli ve Mut'a bağlayan yolların yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanmasından sonra, terminalde bekletilen otobüslerin yolcuları öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Karaman Valiliği tarafından yoğun kar yağışı ve tipi sonrası kriz masası oluşturuldu. İtfaiye, Karayolları, emniyet, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, ihbarları değerlendirirken, terminalde bekleyen 100 yolcunun yemek ihtiyaçları belediye ekipleri tarafından karşılandı. Yolcular daha sonra Valilik görevlileri tarafından kentteki öğrenci yurtlarına yerleştirildiler.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kenti komşu il ve ilçelere bağlayan karayollarının kar nedeniyle kapalı olduğunu söyledi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Kriz masası gelen her ihbarı titizlikle değerlendiriyor. Kent merkezinde belediye ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. Yollar kapalı olduğu için kentte kalmak zorunda olan yolcular var. Terminalde zabıta ekiplerimiz, müracaat eden herkese yardımcı olmaya çalışıyor. Bekletilen otobüslerdeki 100 yolcu, yemek ihtiyacı karşılandıktan sonra yurtlara yerleştirildi. Belediyemize ait barınma evinde kalanlar var. Şartlar düzelip yollar açılıncaya kadar ihtiyacı olan herkes misafirimiz."

Karaman-Konya, Karaman-Ereğli ve Karaman-Mut yolu, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle öğleden sonra ulaşıma kapanmıştı. Kapalı tüm yollarda Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yollar Kardan Kapanınca Yolcular Yurtlara Yerleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement