Yozgat'a 16 Derslikli Lise - Son Dakika
Güncel

Yozgat'a 16 Derslikli Lise

Yozgat\'a 16 Derslikli Lise

Temel kazı çalışmalarının ardından inşaatına başlanılan Anadolu Lisesi'nin, 16 derslik, 5 idareci odası, 3 adet laboratuvar, öğretmenler odası, kütüphane ve arşivden oluştuğu, 3 bin metrekare alana sahip bina 4 kattan oluşuyor.

29.04.2016 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel kazı çalışmalarının ardından inşaatına başlanılan Anadolu Lisesi'nin, 16 derslik, 5 idareci odası, 3 adet laboratuvar, öğretmenler odası, kütüphane ve arşivden oluştuğu, 3 bin metrekare alana sahip bina 4 kattan oluşuyor. Temel atma törenine katılan Saraykent Kaymakamı Murat Kaplay, Fatih Mahallesi'nde yapımı öngörülen Anadolu Lisesi binasının tamamlanmasıyla ilçedeki eğitim kalitesinde de yükselme olacağını söyledi. Kaplay, "Bu güzel okullarda okuyacak çocuklarımızın gelecekte devlet ve toplum hayatının güzide yerlerinde görev alacağına şahit olacağımızı şimdiden biliyorum. Onların da doğup büyüdüğü topraklara böyle değerli eserler kazandıracağına inanıyorum" dedi. Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal da, ilçeye yeni derslikler kazandırmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, okulların genel ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman gayret gösterdiklerini belirtti. Öçal, "Anadolu Lisesi, ilçemizin eğitimine çok büyük katkıda bulunacak, başarılı öğrencilerimiz başka il ve ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Anadolu Lisemizin yapımında bizlerden desteklerini esirgemeyen, başta Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a, Yozgat milletvekillerine ve idari amirlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Saraykent ilçesi Anadolu Lisesi binasına ilk harç Kaymakam Kaplay, Belediye Başkanı Öçal ile birlikte törene katılan yüklenici firma yetkilisi Akın Sufracı, AK Parti İlçe Başkanı Nuri Çınar, daire amirleri tarafından atıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Yozgat'a 16 Derslikli Lise - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement