Yozgat'ta Simidin Fiyatı 60 Kuruşa Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Simidin Fiyatı 60 Kuruşa Yükseldi

Yozgat\'ta Simidin Fiyatı 60 Kuruşa Yükseldi

Yozgat'ta simidin fiyatı 60 kuruşa yükseldi.

28.11.2013 13:01  Güncelleme: 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta simidin fiyatı 60 kuruşa yükseldi.

Son günlerde susama gelen zamlardan dolayı ülke genelinde simit fiyatların çeşitli oranlarda zam yansıtılırken, Yozgat'ta 50 kuruşa satılan simit 60 kuruşa, 60 kuruşa satılan simitler ise 75 kuruşa yükseltildi. Simit üretimi yapan fırın işletmecileri Türkiye'de en ucuz simidin Yozat'ta satıldığını söyledi.

Yozgat'ta simit yapan fırın işletmecilerinden Yusuf Türkmen, susama gelen zamlardan doyalı Yozgat'ta da simide zam yaptıkların ancak buna rağmen Yozgat'ta simit fiyatlarının diğer illere göre daha düşük olduğunu belirterek, "Simitlere zam gelmesinin sebebi susam aşırı bir artış oldu. Susama yüzde yüze yakın bir zam yapıldı, bizde mecburen kurtarmak için fiyatları 50 kuruştan 60 kuruşa yükselttik. Türkiye'nin en ucuz simidini Yozgat'ta satıyoruz. Biz şu anda maliyetine satış yapıyoruz, zarar etmemek için çalışıyoruz. Susamın kilosu 10 -12 lira olmuş, simitçiler mecburen zam yaptı. Susamın ucuzlaması lazım. Susam dışarıdan geliyor diyorlar, bunu ülkemizde üreterek fiyatları düşürebiliriz. Devletin bu konuda bir çalışma yapması gerekir" dedi.

Hilmi Toprakseven ise 30 yıldır simit ürettiğini ilk defa susama bu kadar zam geldiğini belirterek, "Biz simidi zamdan önce 60 kuruştan satıyorduk, şimdi 75 kuruşa satıyoruz. Susamın kilosu 3 liraydı, şimdi 11 lira oldu, neredeyse fiyatlar üçe katladı biz ise sadece yüzde yirmi oranında zam yaptık. Susamın bir an önce ucuzlaması gerekir, şu anda satışlarımız çok düştü. Zarar ediyoruz, bu şekilde devam ederse fırını kapatacağız" diye konuştu.

Simit satıcısı Hakan Çelik, zamdan önce günlük ortalama 200 simit sattığını ifade ederek, "Zamdan sonra günlük 55-60 tane zor satıyorum. Zarar ediyoruz. Akşama kadar simit satmak için çalışıyoruz fakat satamıyoruz. Hem biz zarar ediyoruz hem de fırınlar" ifadelerini kullandı.

Şükrü Savaş adlı vatandaş da simidin Yozgat'ta diğer illere göre daha ucuz olduğuna değinerek, "Simit Yozgat'ta ucuz ama simidi en çok öğrenciler tüketiyor, zam yapılması öğrenciler açısından iyi olmadı" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Simidin Fiyatı 60 Kuruşa Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement