Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yozgat'tan Kısa Kısa

Kadışehri ilçesinde Eda Karacabey isimli öğrenci, evlerinin bulunduğu Vasfibey Mahallesi'nde kütüphane kurabilmek amacıyla kampanya başlattı.

17.05.2011 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadışehri ilçesinde Eda Karacabey isimli öğrenci, evlerinin bulunduğu Vasfibey Mahallesi'nde kütüphane kurabilmek amacıyla kampanya başlattı.

Mülkiyeti kendilerine ait olan ve Cami Yaptırma Derneği olarak kullanılan işyerini babasından talep eden İmam Hatip Lisesi 3. Sınıf Öğrencisi Eda Karacabey, oluşturmayı planladığı kütüphaneye ilk kitap desteğinin İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu'dan geldiğini söyledi.

Karacabey, "Bizim yöreler kırsal kesim, bir çok imkandan yoksunuz" dedi ve insanların, mahalle sakinlerinin yararlanabilmesi için kütüphane kurmak için çalışma başlattığını ifade etti.

Karacabey, daha önce köy olan şimdi ise ilçeye bağlı mahalleye dönüştürülen Vasibey'de 35 ilköğretim, 26 lise, 12 üniversite öğrencisinin bulunduğunu, okumayı çok sevdiklerini, kütüphanenin oluşması için herkesin desteğini, kitap bağışını beklediklerini sözlerine ekledi.

-YOLLARIN BAKIMINA BAŞLANDI

(FOTOĞRAFLI)

Yerköy Kaymakamlığı Özel İdaresi, geçen yıl bitirilemeyen Karanlık Dere bölgesindeki yolları bakıma aldı.

Kaymakam Bayram Gale, çalışmaların yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu. Gale, yağışlar nedeniyle çalışmaların geciktiğini belirterek, 13 personelin bulunduğu ebin, iki kamyon, bir greyder ve bir silindirle çalıştığını ifade etti. Gale, "Bakım çalışmaları sonrasında bölgemizdeki köy yollarında asfaltlama çalışmasına başlanacaktır" dedi.

-ÇEKEREK BELEDİYESPOR'A ADAY MORALİ

(FOTOĞRAFLI)

CHP Yozgat milletvekili adayı Ali Ayık, Yozgat 2. Amatör Küme Futbol Ligi takımlarından Çekerek Belediyespor Kulübünü ziyaret ederek, moral verdi.

Çekerek Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Zeki Kırlı, milletvekili adayı Ali Ayık'a yaptığı nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Milletvekili Adayı Ayık, kulübe maddi destekte bulundu, başarı diledi.

Kulüp yönetimi, Ayık'a forma hediye etti.

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement