Yrd. Doç. Dr. Mucip Tapan, AK Parti'den Aday Adayı Başvurusu Yaptı - Son Dakika
Yerel

Yrd. Doç. Dr. Mucip Tapan, AK Parti'den Aday Adayı Başvurusu Yaptı

Yrd. Doç. Dr. Mucip Tapan, AK Parti\'den Aday Adayı Başvurusu Yaptı

Yüzün Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mücip Tapan, AK Parti2den aday adayı başvurusunu yaptı.

19.02.2015 18:41

Yüzün Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mücip Tapan, AK Parti2den aday adayı başvurusunu yaptı.

AK Parti Van İl Başkanlığı binasında müracaatını gerçekleştiren Tapan daha sonrasında Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti'nde (VGC) basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada kısaca özgeçmişine değinen Tapan, Van'la, Vanlı hemşehrilerinin dertleriyle ilgilenmek, bunları çözüme kavuşturmak, güzide Van'ı yaşanabilir ve ekonomik olarak daha üst seviyelere ulaştırabilmek amacıyla milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Tüm enerjimizle, memleketimize gönül vermiş çok kıymetli uzman arkadaşlarım ve Van halkı ile birlikte ortak akılla hareket ederek Van'ı hak ettiği dünya kenti yapmak için çalışacağız" dedi.

Bugüne kadar Allah'ın nasip etmiş olduğu olanaklar sayesinde Van'a farklı sahalarda hizmet etmeye çalıştığını ifade eden Tapan, " Türkiye'nin doğuya açılan kapısı olan ilimizin ihracat potansiyelinin, ülkemizin kalkınma planlamasının gerisinde, genç nüfus yoğunluğunun ve işsizlik oranlarının ise ülke ortalamasının üstünde olduğu gerçeği, maalesef ilimizin ekonomik sıralamada katma değeri düşük illerden biri olmasına sebeptir. Geçmişteki akademik toplantılarımızda ve çalışmalarımızda öne çıkarmaya çalıştığımız, Van'ımızın maden yataklarının, nihai ürün ile ekonomiye katılımını sağlamak, güneş, rüzgar ve jeotermal enerjisi potansiyellerinin değerlendirilerek ilimizi enerji ihracatı yapabilecek seviyeye ulaştırmak ve bölgemizdeki doğal ham maddeyi yatırıma dönüştürmek için, konunun uzmanı arkadaşlarımın desteğiyle Van halkını temsil etmeye adayım. Gerek akademik düzeydeki bilgi ve birikimimiz ile gerekse yıllarca yatırımcılara sunduğumuz fikirler ile bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne daha fazla katkı sunmaya adayım" ifadelerini kullandı.

Van'ın sosyo-ekonomik gelişmişlik göstergeleri açısından Türkiye'deki iller sıralamasında yetmiş altıncı sırada bulunmasının kendilerini endişelendirdiğini vurgulayan Tapan, "Merkezi sınavlardaki başarı sıralamasında ülkemizde hak ettiğimiz yerde bulunmadığımız gerçeği ve geleceğimiz olan çocuklarımızın hakları olan nitelikli eğitim ve öğretimi onlara sunamamanın ezikliği içinde bu sorunu dert edinerek çözümünü gerçekleştirmeye adayım. Geçmişteki turizm canlılığını tekrar geri kazandırmaya, göl, dağ, doğa, inanç, tarih turizmi için elimizdeki potansiyeli ekonomiye kazandırmaya adayım. Halkın fikrini alarak, sorunların çözümü için konunun uzmanları ile birlikte hareket ederek, Van'ı Vanlı hemşehrilerimle birlikte temsil etmeye ve Van'a hak ettiği değeri katmaya adayım. Ömrünü Van'da halkın içinde geçiren ve Van'ın sorunlarını iyi bilen biri olarak halk ile iç içe, halkın sözcüsü gibi çalışmaya ve kolay ulaşılabilir bir vekil olmaya adayım" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yrd. Doç. Dr. Mucip Tapan, AK Parti'den Aday Adayı Başvurusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement