Yük Vagonundaki Kaçakları, Bebeğin Ağlaması Yakalattı - Son Dakika
Güncel

Yük Vagonundaki Kaçakları, Bebeğin Ağlaması Yakalattı

Yük Vagonundaki Kaçakları, Bebeğin Ağlaması Yakalattı

Suriye'de IŞİD'in saldırılarından kaçarak, yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 35 kaçak, Bulgaristan'a gidecek yük treninin 2 vagonunda, bebeğin ağlaması üzerine bulundu.

17.04.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de IŞİD'in saldırılarından kaçarak, yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 35 kaçak, Bulgaristan'a gidecek yük treninin 2 vagonunda, bebeğin ağlaması üzerine bulundu. Avrupa ülkelerine gitmek için kılavuzlara kişi başı bin dolar ödediklerini anlatan kaçaklar, evlerinin bombalandığını ve geri dönecek yerlerinin olmadığını söyledi.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseki kentinde terör örgütü IŞİD'in bombalı saldırılarından kaçanlar, 10 gün önce yasadışı yollardan Türkiye'ye geldi. Organizatörlere Bulgaristan'a gidebilmek için kişi başı bin dolar ödeyen kaçaklar, dün gece İstanbul'dan otobüsle Edirne tren garına getirildi. Gara yakın bir alanda bekleyen Suriyeli kaçaklar, Bulgaristan'dan getirdiği tahıl yükünü boşalttıktan sonra park alanına bırakılan vagonlara bindirildi.

BEBEK AĞLAYINCA YAKALANDILAR

Geceyi vagonların içinde geçiren kaçaklar, sabah çıkış hazırlığı yapan tren vagonunda ağlayan bebeğin sesini duyan gar görevlisi tarafından fark edildi. Sefer iptal edilerek polise haber verildi. Vagonlarda arama yapan polis ekipleri, 2 vagonda aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu 35 kaçak yakaladı. Bindikleri vagonlardan polis ekiplerinin yardımıyla çıkarılan kaçaklar, Suriye'deki IŞİD saldırılarından kaçtıklarını ve kişi başı bin dolar ödeme yaptıklarını anlattı.

'EVLERİMİZ YIKILDI'

Bombalı saldırılarda evlerini kaybettiklerini ifade eden Suriyeli kaçaklardan biri şöyle dedi:

"IŞİD evlerimizi bombaladı biz de kaçmak zorunda kaldık. Benim ayağım bombalı saldırıda yaralandı, evlerimiz tamamen yıkıldı. Bizi Bulgaristan'a götüreceklerini söyleyen kişilere kişi başı bin dolar ödedik. Dün gece otobüsle gara getirildik ve Bulgaristan'a gitmek için vagonlara bindik. Artık Suriye'de dönecek bir yuvamız yok, kaçmak zorundayız."

Gözaltına alınan Suriyeli kaçaklar, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele şubesine götürüldü. Polis, Suriyeli kaçakları Edirne'ye getiren kılavuzların peşine düştü. Soruşturma sürüyor. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yük Vagonundaki Kaçakları, Bebeğin Ağlaması Yakalattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement