Yüksekova'da Atsız'ın Öldürülmesine Tepki - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Atsız'ın Öldürülmesine Tepki

Yüksekova\'da Atsız\'ın Öldürülmesine Tepki

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız’ın evinin önünde öldürülmesine yönelik tepkiler artıyor.

15.11.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız'ın evinin önünde öldürülmesine yönelik tepkiler artıyor.

Özgür Yaşam Derneği, Gönül- Der, Hakkari İmamlar Derneği, Hakkari Memur-Sen ve bileşenleri ortak bir basın açıklaması yaparak 60 yaşındaki Hacı İrfan Atsız'ın evinin önünde öldürülmesi olayını kınadıklarını belirttiler.

Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Özgür Yaşam Derneği Başkanı Şansel Kutluk, "Bölgemizde etkin ve faal olan karanlık ellerin şeytani planlarının aktif kılınmaya çalışıldığını görmekteyiz. Uyanık ve basiretli olmakla mesul olduğumuz gibi, gerçeği de haykırmak zorundayız. Tetiği çeken karanlık el sadece provakatif zihniyetlere hizmet etmiştir. Çünkü bu film bu topraklarda ilk defa sahneye konulmuyor.

Şehit edilen Hacı İrfan Atsız kişilik olarak bu toprakların İslami bir değeri ve şahsiyetidir. Birilerinin zalim ve terörist IŞİD'i bahane ederek dindar insanları hedef almaları veya hedef göstermeleri asla kabul edilemez. İslam dini Kürt coğrafyasının en güçlü ve temel inancıdır. Bu topraklarda İslam dininin değerlerini ve yaşamını dindar kişiliği ile yaşamak isteyenleri hedef almak isteyenler asla emellerine ulaşmamışlardır ve ulaşamayacaklardır" dedi.

"Bu topraklarda farklı din ve ideolojiler tahammül kültürü içerisinde iç içe yaşamaktadırlar" diyen Kutluk, "Biz huzur ve barış içinde yaşama kültürünü diri ve güçlü tutmak zorundayız. Bu zorunluluk barış içinde yaşamamızın teminatı olacaktır. Faillerin bulunması için başta devlet olmak üzere sorumluluk sahibi olan veya sorumluluk hisseden her kesimi göreve davet ediyoruz. Bu menfur olayı şiddetle lanetliyor, Yüce Allah'tan, merhum şehide rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Atsız'ın Öldürülmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement