Yüksekova'da Hdp ve Dbp'liler Esnafa Kepenkleri Açtırdı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Hdp ve Dbp'liler Esnafa Kepenkleri Açtırdı

Yüksekova\'da Hdp ve Dbp\'liler Esnafa Kepenkleri Açtırdı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde HDP ve DBP'li yöneticiler, cadde ve sokaklarda esnafı gezerek kepenklerini açmalarını istedi.

30.12.2014 18:24

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde HDP ve DBP'li yöneticiler, cadde ve sokaklarda esnafı gezerek kepenklerini açmalarını istedi. Sabah saatlerinde dağıtılan bir bildiri yüzünden kepenklerin kapalı olduğu belirtilirken, Yüksekova DBP'li yönetici Vahit Şahinoğlu, bunu bir provokasyon olduğunu, dağıtılan bildirilerin kendileri ile bir ilgisini bulunmadığını söyledi.

Cizre'deki olayların ardından bugün sabah saatlerinde bir grup tarafından Yüksekova'da bildiri dağıtıldı. Dağıtılan bildirilerde, Cizre'deki olayların protesto edilmesi için esnaftan kepenk kapatılması istendi. İlçede sabah saatlerinde esnaf kepenk açmazken, bunun üzerine HDP ve DBP'li yöneticiler devreye girdi. Aralarında DBP'li Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç, DBP İlçe Eş Başkanı Evliya Alkan'ın da bulunduğu bir grup yönetici ve STK temsilcisi, cadde ve sokaklarda gezerek esnaftan kepenklerin açmalarını istedi.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde açıklama yapan DBP'li yönetici Vahit Şahinoğlu, böyle bir eylemden ve dağıtılan bildirileerden haberdar olmadıklarını, kendileri ile bir ilgisini bulunmadığını belirtirken, bunun provokasyon olduğunu söyledi. Şahinoğlu, esnafın kepenklerini açmaların ve bu tür provokasyonlara gelmemelerini istedi. Yapılan konuşma ve esnafın gezilmesinin ardından ise işyerleri kepenklerini açtı ve ilçede hayat normale döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Hdp ve Dbp'liler Esnafa Kepenkleri Açtırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement