Yüksekova'ya Dönüş Yapanları Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'ya Dönüş Yapanları Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, ilçeye dönüş yapanları taşıyan minibüsün karıştığı kazada çoğu çocuk ve kadın 15 kişi yaralandı.

31.05.2016 11:33  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından şehre geri dönüş yapanları taşıyan minibüs kaza yaptı. Kazada 15 kişi yaralandı.

MİNİBÜS İLE KAMYONET ÇARPIŞTI

Kaza, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Başkale ilçesinin Melkava düzlüğünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Van'dan Yüksekova'ya gidenlerin içerisinde bulunduğu 65 ER 118 plakalı minibüsle, karşı yönden gelen 65 EN 462 plakalı kamyonet çarpıştı.

YARALILARIN ÇOĞU ÇOCUK VE KADIN

Kazada çoğu çocuk ve kadın 15 kişi yaralandı. Yaralı Y.K., S.K., S.I., G.Ç., F.I., M.K., E.Ö., Z.İ. ve ismi öğrenilemeyen 7 çocuk Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

DÖNÜŞLER HIZLA SÜRÜYOR

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardından daha önceden evlerini terk edenlerin dönüşü bugün de sürdü.

YIKIMLA KARŞILAŞTILAR

Yüksekova ilçesinde 13 Mart 2016'da başlayan sokağa çıkma yasağı dün 06.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında kaldırıldı. Yasağın kalkması ardından ilçeye akın edenler büyük bir yıkımla karşılaşırken, halkın zararlarının tespit edilmesi için de başvuru merkezleri kuruldu.

KRİZ MERKEZLERİ KURULDU

Valilik tarafından yapılan açıklamada zararların karşılanacağı belitilirken, ilk hasar tespiti ardından ikinci bir hasar tespiti de yapılacak. İlçede 11 ayrı noktaya kurulan kriz merkezlerine başvurular yapılmaya başlandı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Evleri zarar görenler kriz merkezleri önünde uzun kuyruklar oluştururken, başvuruların tamamlanmasının ardından ekiplerin çalışmaya başlayacağı belirtildi.

ÇÖPLER TOPLANIYOR

Öte yandan belediye ekipleri ise polis gözetiminde ara sokaklarda biriken çöpleri toplamaya başladı. Ayrıca vatandaşlar patlayıcılara karşı uyarılırken, polis kendisine ihbar edilen patlayıcıları imha ediyor.

Yüksekova\'ya Dönüş Yapanları Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'ya Dönüş Yapanları Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 15 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement