Yunanistan Basını Türkiye'deki Politik Gelişmeleri Böyle Gördü - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Basını Türkiye'deki Politik Gelişmeleri Böyle Gördü

Ethnos gazetesi Türkiye Başbakan'ı Ahmet Davutoğlu'nun her an istifa etmek üzere olması ve Türkiye borsasındaki, sarsıntılar, Avrupa içerisinde de endişeler yaratıyor yorumunu yaptı.

05.05.2016 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ethnos gazetesi Türkiye Başbakan'ı Ahmet Davutoğlu'nun her an istifa etmek üzere olması ve Türkiye borsasındaki, sarsıntılar, Avrupa içerisinde de endişeler yaratıyor yorumunu yaptı.

Gazete, Erdoğan'la Davutoğlu dün, programlanmış görüşmelerinden bir gün önce, bir saat kırk dakika süren bir görüşme yaptığını yazarken, her şey AKP'nin en geç 6 Haziranda acil kongreye geçeceğini, zira Davutoğlu'nun parti başkanlığına aday olmayı düşünmediğini gösteriyor çıkarımında bulundu.

Gazete haberi şöyle aktardı: "14 Ağustos 2014'te Tayip Erdoğan'ın Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına geçmesinin ve yerine Ahmet Davutoğlu'yu getirmesinin ardından herkes Dışişleri Bakanı'nın Erdoğan'ın idaresinde olacağını düşünmüştü Ancak olaylar bu istikamette gelişmedi ve artık aralarındaki anlaşmazlık halı altıda saklanacak gibi değil. Bu durum, Erdoğan'ın "Hiç kimse bulunduğu yere nasıl geldiğini unutmamalıdır" sözünden de anlaşılabiliyor. İki gün önce Davutoğlu'nun "Bulunduğum her makamdan istifa etmeye hazırım" demesi ise bu söylentileri daha da pekiştirdi.

Davutoğlu'nun yerini alacak adayların arasında 61 yaşındaki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Erdoğan'ın kızıyla evli olan 38 yaşındaki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da var."

Basından diğer başlıklarsa şöyle:

"Kathimerini: Erdoğan'la Davutoğlu arasında anlaşmazlık.. AKP, 14 yıllık hakimiyeti boyunca ilk kez ciddi bir sarsıntı yaşıyor. Cumhurbaşkanı'yla Başbakan'ın dün yaptığı görüşmeden sonra, Davutoğlu'nun her an istifa etmeye hazır olduğu anlaşıldı.

Vima: Erdoğan, Davutoğlu'nu istifaya zorluyor…

Efimerida ton Sintakton: AKP'nin 6 ay önce seçimlerde kaydettiği büyük başarıdan sonra Recep Tayip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nu uzaklaştırıyor." - Atina

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunanistan Basını Türkiye'deki Politik Gelişmeleri Böyle Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement