Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Mısır'da

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi'yle bir araya geldi.

23.04.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi'yle bir araya geldi.

Mısır'a resmi temaslarda bulunan Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, başkent Kahire'deki İttihadiye Sarayı'nda mevkidaşı Sisi'yle görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Ortadoğu ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarla mücadelenin, Mısır'ın Arap ve İslam dünyasında oynadığı öncü rolüne bağlı olduğuna inanıyoruz. Bu rolün gelişmesi ve gelecekte artacak olmasından dolayı son derece mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de "Ortadoğu ülkelerinin karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlar, terör ve radikalizm. Mısır'ın bu ideolojilerle mücadele için sarfettiği çabaların, ortak uluslararası çabalar kapsamında olması önemli" dedi.

Pavlopulos'la terör meselesini ele aldıklarını ve bu çerçevede ekonomik, sosyal, dini ve güvenlik alanda kapsamlı bir stratejik çalışma sürdürme konusunda anlaştıklarını belirten Sisi, görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için ciddi çalışılması konusunda hem fikir olunduğunu kaydetti.

Sisi, "Geçen yıl Mısır ile Yunanistan arasındaki ticaret hacmi iki ülkedeki zor şartlara rağmen büyüyerek 1,6 milyar dolara ulaştı" ifadesini kullandı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un resmi ziyaretinin 2 gün sürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement