Yunanistan'da Bakanlar Kurulu Reform Listesini Görüştü - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Bakanlar Kurulu Reform Listesini Görüştü

Başbakan Aleksis Çipras başbakanlığında toplanan Yunanistan kabinesinde, hükümetin kreditörlere gönderdiği reform listesinin görüşüldüğü bildirildi.

24.02.2015 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Aleksis Çipras başbakanlığında toplanan Yunanistan kabinesinde, hükümetin kreditörlere gönderdiği reform listesinin görüşüldüğü bildirildi.

Hükümet çevrelerinden edinilen bilgiye göre, reform listesinin gündeme geldiği kabine toplantısında "yapıcı bir tartışma" yapıldı. Başta, Üretim, Yapılandırma, Çevre ve Enerji Bakanı Panayiotis Lafazanis olmak üzere bazı bakanlar da reform listesi konusunda çekincelerini dile getirdi. Başbakan Çipras ve Maliye Bakanı Yanis Varufakis liste ve müzakereler konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantıda gelecek dönem içinde hükümetin insani krizin aşılması ve ekonominin canlandırılması yönündeki öncelikleri de ele alındı. Atina'nın reform listesinin AB devletleri meclislerinden onaylanmasının ardından hükümetin bu yeni anlaşmayı mecliste onaylayıp onaylamayacağı henüz belirlenmedi.

Yunanistan bugün Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (ECB), IMF ve Avro Bölgesi Maliye Bakanlarına gönderdiği reformlar listesinde KDV dahil vergi uygulamalarında reform yapılacağı, üst gelirliler başta olmak üzere vergi kaçakçılığıyla mücadele edileceği, eğitim ve savunma dahil kamu harcamalarının gözden geçirileceği, yolsuzlukla, akaryakıt ve tütün ürünleri kaçakçılığıyla mücadele edileceği ve bakan ile milletvekillerinin mali imtiyazlarının sınırlandırılacağını içeriyordu.

Avro Bölgesi Maliye Bakanları da Yunanistan'ın, mali programın 4 ay uzatılması karşılığında sunduğu reformlar listesini onayladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Bakanlar Kurulu Reform Listesini Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement