Yunus Emre Gönül Sofrası, Kadir Gecesi'nde 7 Bin Kişiyi Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Yunus Emre Gönül Sofrası, Kadir Gecesi'nde 7 Bin Kişiyi Ağırladı

Yunus Emre Gönül Sofrası, Kadir Gecesi\'nde 7 Bin Kişiyi Ağırladı

Manisa’nın Kula ilçesinde, Yunus Emre’nin diyarı Emre Mahallesi, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 7 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

14.07.2015 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula ilçesinde, Yunus Emre'nin diyarı Emre Mahallesi, Kadir Gecesi iftar yemeğinde 7 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Kula ilçesi Emre Mahallesinde bu yıl 15.'si gerçekleştirilen Yunus Emre'yi anma etkinlikleri, Ramazan ayına rastladığı için kapsamlı bir iftar yemeği gerçekleştirildi. Etkinliğe, Kula Kaymakamı Murat Güven, Manisa Milleyetçi Hareket Partisi Millet Vekilleri Erkan Akçay ve Zeynal Balkız, Manisa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Yasin Şahin, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Salihli Belediye başkanı Zeki Kayda Turgutlu belediye başkanı Turgay Şirin Ak Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, MHP Kula ilçe başkanı İbrahim Kilimci, bir çok il ilçeden 7 bin'e yakın vatandaş iftar yemeğinde bir araya geldi.

Emre Mahallesi'nde büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Ergün, vatandaşlarla selamlaştı. Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesini ziyaret eden Başkan Ergün, türbede dua etti. Ardından Manisa Büyükşehir Belediye Mehteri konserini izleyen Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı. Meydanda kurulan iftar sofralarını teker teker ziyaret eden Başkan Ergün, vatandaşların Kadir Gecesini kutladı. Başkan Ergün'e büyük bir ilgi gösteren vatandaşlar, Büyükşehri Belediyesi'nin hizmetlerinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Özellikle çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Ergün, çocuklarla da fotoğraf çektirdi.

KULA TARİHİ GÜNLERDEN BİRİSİNİ YAŞIYOR.

Etkinlikte konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Bugün Kula tarihi günlerden birisini yaşıyor. Çünkü artık geleneksel hale gelen Kadir Gecesindeki iftar yemeğimizi yenilemenin mutluluğu içerisindeyiz. Manisa Büyükşehir olduktan sonra kulanın içinden ve Manisa coğrafyasından katılımın çok daha fazla arttığı ve giderek de iftarların daha güzel hale geldiği bir atmosferdeyiz. Bu gece tabii ki kadir gecesi ben buradan tüm İslam aleminin kari gecesini kutlamak istiyorum. Şunu da belirtmek lazım ki Yunus Emre'nin ve Tabduk Emre'nin atmosferi çok daha fazla çok daha farklı Kula'da İnşallah Rabbim nice kadir gecelerinde birlik beraberlik içerisinde tek sofrada binlerce insan ile beraber bizleri kadire ve ramazanlara ulaşmayı nasip eylesin. Ben hem büyükşehir belediye başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hem de katılımcılara böyle bir güzelliği yaşattıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Dedi

HEMŞEHRİLERİMİZ İLE BERABER OLMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ

Daha sonra iftar öncesi gazetecilere açıklama yapan Manisa büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu gün Kadir gecesi Olması münasebetiyle Kula'da geleneksel hale gelen Yunus Emre ve Tabduk emre kadir gecesi etkinliklerinde bir kere daha rabbime şükürler olsun bugün yaklaşık 10 binin üzerindeki hemşehrilerimize kardeşlerimize değişik ilçelerden mahallelerden illerden gelen buradaki hazurun ile beraber olmaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz sene büyükşehir belediyesi olduktan sonraki süre içerisinde Kula Belediye Başkanımız ile beraber organize etmiş olduğumuz bu güzel etkinliğe büyükşehir olarak bizler de her türlü desteği gayreti ve her türlü imkanı verme noktasında olduk. ve bu sene de tekrar bunu yaşadığım içen çok mutluyuz. Her şeyden önce bu gece duaların edildiği küslüklerin bittiği kırgınlıkların bittiği ve bundan sonraki her günümüzün çok daha mutlu huzur içerisinde sevgi içerisinde barış içerisinde, ülkemizde barışın daha da yerleştiği kavgaların olmadığı bir yıl arzu ediyorum. Bu vesile ile burada bulunan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde de yine bu gecelerde buluşuruz. Bu vesile ile başta Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun ve bütün çalışanları, etkinlikte emeği geçen, sonuçta burada hizmet noktasında bulunan bütün kardeşlerimize de Allah razı olsun diyorum" dedi

Vatandaşlar, geleneksel olarak düzenlenen bu programı hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yunus Emre'nin gönül sofrasında buluşan yaklaşık 7 bin vatandaş, okunan dualar eşliğinde oruçlarını açtı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunus Emre Gönül Sofrası, Kadir Gecesi'nde 7 Bin Kişiyi Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement