Yurtta Asayiş - Son Dakika
Güncel

Yurtta Asayiş

Konya'da bir liseden 7 bin lira çalındığı iddia edildi.

14.01.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bir liseden 7 bin lira çalındığı iddia edildi.

Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki Adil Karaağaç Anadolu Teknik Lisesi öğretmenleri sabah saatlerinde okula geldiklerinde kapıların kırık olduğunu fark etti.

Öğretmenlerin ihbarı üzerine okula gelen polis ekipleri, inceleme yaptı.

Ekipler, okulun alarm sisteminin devre dışı bırakılıp, müdür ve müdür yardımcılarının odaları ile kantindeki yaklaşık 7 bin liranın çalındığını belirledi.

Güvenlik kamerası kayıtlarından 2 kişi olduğu tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

- Caminin şadırvan ve tuvaletindeki musluklarını çaldılar

Bursa'da bir caminin şadırvan ve tuvaletindeki musluklar çalındı.

Sabah saatlerinde merkez Yıldırım İlçesi İmam Hatip Tatbikat Camisi'ne gelen tuvalet görevlisi, kapı kilidinin kırıldığını fark ederek, durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, yaptıkları incelemede, avludaki şadırvan ile tuvalette bulunan 14 musluğun çalındığı, eski olanların ise yerinden söküldüğü halde bırakıldığını belirledi.

Güvenlik güçleri, muslukları çalan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Yıldırım İlçesi İmam Hatip Tatbikat Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep Çavdar, caminin tuvalet ve avlu bölümünden musluklar ve bataryaların çalındığını belirterek, "Biz de durumu polise bildirdik. Ekipler gerekli incelemeyi yaptı. Faillerin bulunmasını istiyoruz" dedi.

- Konya'da şüpheli ölüm

Konya'da bir kişi parkta ölü bulundu.

Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki bankın üzerinde bir kişinin hareketsiz yattığını gören vatandaşlar, durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde öldüğü belirlenen Mustafa Sarıkaya'nın (66) vücudunda herhangi bir yara izine rastlanmadı.

Hayatını kaybeden kişinin kesin ölüm nedeninin otopsinin ardından tespit edileceği bildirildi.

Adıyaman'da şüpheli ölüm

Adıyaman'da 64 yaşındaki kişi kulübede ölü bulundu.

Siteler Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda kulübede yaşayan Fedai Sayın'a sabah kahvaltı götüren komşuları, şahsı hareketsiz bulunca durumu polis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri Sayın'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Sayın'ın cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından otopsi için Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İzmir'de uyuşturucu operasyonları

İzmir'in Konak ilçesindeki uyuşturucu operasyonlarında 3 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Konak ilçesinde durumundan şüphelenilerek yakalanan Ö.G'nin (26) üst aramasında 10 sigara kağıdına sarılarak paketlenmiş sentetik uyuşturucu maddesi ele geçirildiği, yapılan sorgusunun ardından Emir Sultan Mahallesindeki metruk eve operasyon düzenlendiği belirtildi.

Adreste bulunan suça sürüklenen yaşı küçük çocuklar E.B, S.G, Ş.G, B.C. ile N.T, T.Ö, A.G, M.S, A.K, E.G. ve M.K. isimli şahısların yakalandığı kaydedilen açıklamada, 111 sigara kağıdına sarılı sentetik uyuşturucu, 2.60 gram esrar ve 21 uyuşturucu hap ele geçirildiği ifade edildi.

Olayla ilgili E.B. ile S.G'nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı vurgulanan açıklamada, diğer zanlıların savcılıktan serbest bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, Alsancak bölgesindeki Nevvar Salih İşgören İlkokulu yakınında uyuşturucu madde ticareti yapıldığı bilgisi üzerine yapılan operasyonda yabancı uyruklu kişiye satış yaptığı sırada 23 gram esrarla yakalanan Ö.B'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.

Uşak'ta cinsel taciz iddiası

Uşak'ta 6 kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen zanlı tutuklandı.

Dün polisi arayan G.F'nin sokakta yürürken yanına yaklaşan kişinin kendisini taciz ederek kaçtığını söylemesi üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli O.U'yu (35) gözaltına aldı.

Zanlı, taciz mağduru G.F ile 5 kadın tarafından teşhis edildi.

Bir kadından zorla 150 lira aldığı öne sürülen O.U, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece cinsel taciz ve yağma suçlamasıyla tutuklandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement