Zafer Yolu"Na Cumhuriyet Tarihinin İlk Sıcak Asfaltı Atılıyor - Son Dakika
Güncel

Zafer Yolu"Na Cumhuriyet Tarihinin İlk Sıcak Asfaltı Atılıyor

Zafer Yolu"Na Cumhuriyet Tarihinin İlk Sıcak Asfaltı Atılıyor

Kurutuluş Savaşı’nda önemli bir yere sahip olan ve Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’ye çıkan "Zafer Yolu"na Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun sağladığı ödenekle Afyonkarahisar Belediyesi tarafından sıcak asfalt serilmeye başlandı.

12.08.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurutuluş Savaşı'nda önemli bir yere sahip olan ve Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe'ye çıkan "Zafer Yolu"na Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sağladığı ödenekle Afyonkarahisar Belediyesi tarafından sıcak asfalt serilmeye başlandı.

Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden Kocatepe'ye kadar uzanan yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki Zafer Yolu'na sıcak asfalt seriliyor. Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez sıcak asfalt serilen Zafer Yolu'ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çoban, Kocatepe'nin 1862 rakımında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Zafer Yolu'nun, Afyonkarahisar Belediyesi personel, araç ve ekipmanlarıyla asfaltlandığını belirten Başkan Çoban, çalışmanın finans kaynağının ise Bakan Eroğlu olduğunu söyledi. Serilen asfaltın son derece kaliteli olduğunu vurgulayan Çoban, geçen dönem asfalt şantiyesi ve asfalt ekipmanlarına yaptıkları yatırımın ne kadar doğru ve yerinde olduğunu bir kez daha gördüklerini kaydetti.

Kocatepe'de verilen mücadelenin Kurtuluş Savaşı'nın en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu anlatan Çoban, "Bilindiği gibi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşlarıyla beraber, 25 Ağustos gecesi Şuhut Çakırözü köyünden şu an sıcak asfalt serdiğimiz Zafer Yolu'nu kullanarak zor şartlar altında Kocatepe'ye ulaştı. Büyük Taarruz buradan 26 Ağustos sabahı başlatılır ve 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın kurtuluşu ile son buldu" dedi.

"HERKES ATATÜRK'Ü VE ASKERİMİZİ SEVER ANCAK BUNLAR LAFTA KALIR"

Kocatepe'nin bu kadar öneme sahip olmasına rağmen, 2002 yılı öncesine kadar gereken ilgiyi görmediğini öne süren Çoban, "2002 yılı sonrası sağ olsun AK Parti hükümetleri döneminde hem Şuhut Çakırözü Köyü-Kocatepe arası hem de Kocatepe-Afyonkarahisar arasındaki yollar asfaltlandı. Ancak atılan asfalt sathi kaplamaydı. Cumhuriyet tarihi boyunca elbette herkes Atatürk'ü ve askerimizi sever ancak bunlar lafta kalır. Gerek bu bölgenin düzenlenmesi, yürüyüş yolları boyunca çeşmelerin, tuvaletlerin, dinlenme alanlarının yapılması gerekse bu yolların genişletilmesi ve düzenlenmesi hep AK Parti hükümetleri döneminde oldu. 2007 yılından bu yana Kocatepe'ye yapılan hizmetler aşikardır. Ancak bu ay daha güzel bir gelişme oldu. Bakanımız, Milli Parklar Müdürlüğüne Zafer Yolu'nun asfaltlanması için talimat verdi. Bunu üzerine belediyemiz, Milli Parklar ve İl Özel İdaresi ile birlikte işbirliği yaparak çalışmalara başladık. İnşallah 10-15 gün çerisinde yol çizgileri de dahil asfaltlama çalışmalarını tamamlayacağız. Bu iş için İl Özel İdaresi'ne aktarılan ödenek, işi tamamladığımız zaman protokolle bize aktarılacak. Yani biz sadece bu işin işçiliğini yapıyoruz. Tüm giderleri Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu karşılıyor" diye konuştu.

Başkan Çoban, ayrıca Afyonkarahisar-Kocatepe arasındaki yaklaşık 16 kilometre uzunluğundaki yolun da asfaltlanacağını sözlerine ekledi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zafer Yolu'Na Cumhuriyet Tarihinin İlk Sıcak Asfaltı Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement