Zeytin Festivali Mübadele Göçmenlerini Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Zeytin Festivali Mübadele Göçmenlerini Buluşturdu

Zeytin Festivali Mübadele Göçmenlerini Buluşturdu

Bursa’nın Gemlik Belediyesi’nin Kent Konseyi ile birlikte tertiplediği 1. Uluslararası Zeytini Festivali, tarihi trajediden günümüze uzanan dostlukları da beraberinde getirdi.

16.11.2015 12:22

Bursa'nın Gemlik Belediyesi'nin Kent Konseyi ile birlikte tertiplediği 1. Uluslararası Zeytini Festivali, tarihi trajediden günümüze uzanan dostlukları da beraberinde getirdi.

5-8 Kasım tarihleri arasında organize edilen festivalin onur konuğu Yunanistan'ın Nea Kios (Yeni Gemlik) ilçesi heyeti oldu. Yunanistan'daki Gemlik'in Belediye Başkan Yardımcısı Aleksandros Hagigregois ve ailesi de Zeytini Festivali'ne katıldı. Zeytin Festivali'nde, mübadelede Türkiye'ye göç eden Türkler ile Yunanistan'a giden Rumlar birbirleriyle görüşüp sohbet etti.

30 Ocak 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Yunan hükümeti arasında yapılan mübadele anlaşması sonrası Yunanistan'a göç eden Rumlar, orada Yeni Gemlik ilçesini kurmuştu. Başkan Yardımcısı Aleksandros Hagigregois'in dedesi ve akrabaları da Gemlik'ten Yunanistan'a göçenler arasında bulunuyordu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeytin Festivali Mübadele Göçmenlerini Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement