Zihinsel Engelli Gençten Haber Alınamıyor - Son Dakika
Yerel

Zihinsel Engelli Gençten Haber Alınamıyor

Zihinsel Engelli Gençten Haber Alınamıyor

Muş’ta 1 Nisan günü kaybolan zihinsel engelli gençten 9 gündür haber alınamıyor.

09.04.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta 1 Nisan günü kaybolan zihinsel engelli gençten 9 gündür haber alınamıyor.

Yeşilyurt Mahallesi'nde ailesiyle birlikte kalan zihinsel engelli 29 yaşındaki İkram Ekici, 1 Nisan günü evden çıktı. Akşam saatlerinde çocuklarının dönmemesi üzerine mahallede arama başlatan aile, sonuç alamayınca polise haber verdi. Gidebileceği muhtemel yerlerde de arama yapan aile, 9 gündür çocuklarının izine rastlamadı.

Ailenin talebi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri Karasu Nehri boyunca arama çalışması başladı. Jandarma ve polisin de destek verdiği ve nehir yatağı boyunca tüm çalılıkların altını tek tek arayan ekipler, herhangi bir sonuç alamadı.

Ekiplerle birlikte arama çalışmasına katılan baba Fevzi Ekici, oğlunun bazen kaybolduğunu ve kısa sürede bulduklarını söyledi. Oğlunun zihinsel engelli olduğunu belirten Fevzi Ekici, oğlunun kendisini ifade edemediğini de kaydetti. Fevzi Ekici; "Geçen hafta öğlen saatlerinde annesi tarafından üstü değiştiriyor ve evden çıkıyor. Akşam geç saatlere kadar bekledik gelmeyince, komşularımızla birlikte hemen aramaya başladık. Gece sabaha kadar gerek mahallelerde gerekse arazide yaptığımız tüm aramalara rağmen bulamayınca polise ve jandarmaya haber verdik" dedi.

Bir haftadan beri gece gündüz aradıklarını kaydeden Ekici, özellikle annesinin perişan olduğunu belirterek, "Çocuğumun ölü veya diri olarak bir an önce bulunmasını istiyorum. Ben oğlumun Muş'ta olduğunu sanmıyorum. Çünkü her yeri didik didik aramamıza rağmen izine rastlamaydık. Nereye gittiğini bilemiyoruz. Aile olarak gece gündüz arıyoruz. Bugüne kadar yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı ise bundan sonra da çok umutlu değilim. Çünkü ilk kez böyle uzun süreli kayboldu. Daha önce gider gezerdi akşam ya kendisi çıkar gelirdi veya biz gidip getirirdik. Bir haftadan beri arıyoruz. Benim 9 çocuğum var, içlerinde İkram'a ayrı önem veriyoruz. Çünkü, zihinsel engelli ve biz olmazsak hiçbir şey yapamaz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zihinsel Engelli Gençten Haber Alınamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement