Zihinsel Engelliye 3,5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Yerel

Zihinsel Engelliye 3,5 Yıl Hapis Cezası

Zihinsel Engelliye 3,5 Yıl Hapis Cezası

Zihinsel engelli olduğu belirtilen Suat Çelik (20) adlı genç, örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

26.02.2015 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batmanda zihinsel engelli gence örgüt üyesi suçlaması.

Suat Çelik (20) adlı zihinsel engelli genç, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2011 yılında BDP'nin organize ettiği bir yürüyüşte polise taş attığı gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 3,5 yıl hapis cezası istenen zihinsel engelli gencin cezası onandı.

Cezayı duyan zihinsel engelli genç, 15 gün önce evden kaçtı.

Daha önce cezaevinde 6 ay yatan, kendisiyle ilgili 9 ayrı kurumdan % 80 zihinsel engelli raporu bulunan Suat Çelik (20) yapılan itirazlarla salıverilmişti.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün raporları incelemesi ardından tahliye kararı verdiği Suat Çelik ile ilgili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı reddederek tutukluluk halinin sürmesi yönünde karar verdi.

Cezaya itiraz eden ve kendisi de bedensel engelli olan baba Ali İhsan Çelik ve eşi Hacire Çelik, mahkemenin raporları dikkate alması gerektiğini belirttiler.

Baba Çelik "Oğlumun cezai ehliyeti 8 ayrı Üniversite ve Batman Bölge Hastanesinden alınan raporlara göre yoktur. Kendisi hem bedensel ve hem de zihinsel engellidir. Zaten 6 ay hapis yattı ve psikolojisi daha da bozuldu. Önce itirazımız kabul edildi, akabinde mahkeme yeniden tutukluluk kararı verdi. Hapis korkusu nedeniyle oğlumuzdan 15 gündür haber alamıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanına seslenen Kılıç, oğlunun affedilmesini talep etti. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Zihinsel Engelliye 3,5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement