Ziraat Bankası Spor Kulübü Başkanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Spor

Ziraat Bankası Spor Kulübü Başkanı Kılıç Açıklaması

Ziraat Bankası Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç, Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Rus takımlarının Türkiye'de oynanacak maçlara gelmemelerini üzüntü ile takip ettiklerini söyledi.

01.12.2015 17:15

Ziraat Bankası Spor Kulübü Başkanı Ali Kılıç, Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Rus takımlarının Türkiye'de oynanacak maçlara gelmemelerini üzüntü ile takip ettiklerini söyledi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, sporun en önemli kazanımının dostluk ve mücadele ahlakı olduğunu, dil, din, ırk, milliyet ve cinsiyet ayırt etmeksizin tüm farklılıkları ortak paydada birleştirdiğini düşündüklerini kaydederek, "Tarihimizde ilk kez katıldığımız Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde, ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşadığımız bu dönemde, Rus voleybol takımlarının Türkiye'de oynanacak müsabakalara katılmayacaklarına ilişkin gelişmeleri üzüntü ile takip ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Misafirleri olarak Türkiye'ye gelen takımlar ve hakemleri en iyi şekilde ağırlamanın, sahada kazanılan galibiyetler kadar önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, "Ziraat Bankası Spor Kulübü'nün ülkemizde ve uluslararası arenada, sadece kazandığı başarılarla değil, misafir takımlar için iyi bir misafirperver olarak da anılmasını arzu ediyoruz. Yarın karşılaşmamız gereken Rus temsilcisi Dinamo Moskova için hazırlıklarımızı sürdürürken, takımın, bize ve CEV yetkililerine yazılı ve sözlü olarak müsabakaya güvenlik gerekçesiyle gelmeyeceklerine yönelik açıklamalarından duyduğumuz üzüntüyü bir kez daha ifade etmek isteriz" ifadelerini kullandı.

Kılıç, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Rus takımına ve CEV yetkililerine, en ufak bir olumsuz duruma mahal verilmeksizin, gerekli tüm güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde alındığı yazılı ve sözlü olarak bildirilmesine rağmen, CEV yetkilileri, bu maçın iptal edildiğini açıkladılar. Söz konusu gelişmelerin ardından, bu durumda kurallar gereği maçın hükmen galibiyetimizle sonuçlanması için Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından gerekli girişimlerin yapıldığını, kulübümüz ve federasyonumuzca görüşmelere devam edildiğini kamuoyuna saygıyla bildiririm."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ziraat Bankası Spor Kulübü Başkanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement