Ziraat Türkiye Kupası Final Maçından Notlar - Son Dakika
Yerel

Ziraat Türkiye Kupası Final Maçından Notlar

Galatasaray'da sakatlığı geçen Muslera kaledeki yerini aldı Takımla Konya'ya gelen, ancak sakatlığı süren Drogba ise 18 kişilik kadroda yer almadı Eskişehirspor'da ise sakatlıkları süren Diego ve Onur Bayramoğlu dışında eksik bulunmuyor Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Futbol Federasyonu Başkanı Demirören tribünden takip etti.

07.05.2014 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ile Eskişehir, Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'ndan karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'deki Elazığspor maçında sakatlanan ve Gençlerbirliği maçında kaleyi Ufuk Ceylan'a bırakan, Galatasaray'ın tecrübeli eldiveni Muslera, bu maçta kaledeki yerini aldı.

Sarı-kırmızılılarda takımla Konya'ya gelen Drogba, sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı. Galatasaray'da Ufuk Ceylan, Hamit Altıntop, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut, Emmanuel Eboue, Koray Günter, Emre Çolak yedek soyundu.

Galatasaray'ın ligde 3-2 galip geldiği Gençlerbirliği karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Hajroviç ve Veysel Sarı, bu maçta kadro dışında kaldı.

- Eskişehirspor'da 2 eksik

Kırmızı-siyahlı takımda sakatlıkları süren Diego ve Onur Bayramoğlu 18 kişilik kadroda yer almadı. Eskişehirspor'da Kayacan Erdoğan, Santos, Serol Demirhan, Erman Kılıç, Mehmet Şentürk, Aytaç Kara ve Necati Ateş maça yedek başladı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde en son oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuyu sahaya sürdü.

Kırmızı-siyahlı takımın teknik ekibi ve futbolcular maçtan 1,5 saat önce sahaya gelerek oyun alanını inceleyip, taraftarları selamlayarak tekrar soyunma odasına geçti. Her iki takım oyuncuları da maçtan yarım saat önce sahaya çıkarak, ısınmaya başladı.

-Tribünler doldu

Eskişehirspor taraftarı, stadyumda kendileri için ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Galatasaraylı taraftarlara ayrılan kale arkası tribününde yer yer boşluklar gözlendi. Taraftarlar ısınmak üzere sahaya çıkan takımlarını tribünlere çağırarak ilgi gösterdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç öncesi birbirlerine başarılar dileyerek, basın mensuplarına fotoğraf çektirdi. Mancini, Sağlam'a Galatasaray forması hediye etti.

Kupa sergilendi

Ziraat Türkiye Kupası, maçtan önce saha kenarında sergilendi. İki güvenlik görevlisinin sürekli, kupanın başında beklemesi dikkati çekti.

Müsabaka öncesi sahaya çıkan genç sporcular, üzerinde Ziraat Türkiye Kupası ile Galatasaray ve Eskişehirspor takımlarının amblemlerinin bulunduğu bayraklar açtı. Karşılaşma başlamadan önce Eskişehirspor taraftarları meşaleler yakarak sahaya attı.

İstiklal Marşı öncesi, 1 yıl önce vefat eden eski Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı için saygı duruşunda bulunuldu.

Protokol tribünü

Karşılaşmayı; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi.

Ünal Aysal, maçı stadyumda izleyemedi

Sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK tarafından 30 gün hak mahrumiyeti cezası alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, tribündeki yerini alamadı. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ise karşılaşmayı protokol tribününden seyretti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ziraat Türkiye Kupası Final Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement