Zonguldak'a Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'a Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluyor

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak'a Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun kurulacağını açıkladı.

15.03.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak'a Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun kurulacağını açıkladı.

Çaturoğlu, ilçedeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak bölgesindeki tarım ve hayvancılığa önem verdiklerini belirtti.

Bölgenin çelik ve kömüre bağımlı olmaktan çıkarılarak yeni alanları oluşturma gayretinde olduklarını anlatan Çaturoğlu, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nu Zonguldak'a açacağız. Avrupa Birliği kaynaklı bu kurum bölgemiz için son derece önemli. İlçelerimiz de bundan pay alabilecek. Bilindiği gibi tarımsal desteklerde devletimiz yüzde 50 hibe desteği sağlıyordu, bununla birlikte bu destek yüzde 70'lere çıkabilecek" ifadesini kullandı.

Görevli olduğu Plan Bütçe Komisyonu'nda fındıkla ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Çaturoğlu, şunları söyledi:

"Komisyonda da anlattım. Bir takım çalışmalarımız var. Yüzlerce, binlerce fındık alıcısı varmış gibi görünüyor ama bütün bu alıcılara aslında 1 firma hükmediyor. Bu durum rekabet kurulunda görüşülüyor. Yine fındıkta biliyorsunuz rekolte tahminini hem ihracatçılar birliği hem de ziraat odaları açıklıyordu. Ziraat Odası düşük, ihracatçılar da yüksek açıklıyordu. Bu konuya da bakanlığımız el koydu. Haziran ayında rekolteyi Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı belirleyecek. Tek bir otorite belirleyecek."

Çaturoğlu, bölgede lisanslı fındık depoculuğun yapılabilmesi için çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi.

Toplantıya, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli ve Alaplı İlçe Başkanları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'a Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement