Zonguldak Erdemir?de Toplu Iş Sözleşmesi Eylemi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Erdemir?de Toplu Iş Sözleşmesi Eylemi

Zonguldak Erdemir?de Toplu Iş Sözleşmesi Eylemi

Erdemir'de toplu iş sözleşmesi eylemiZonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde,Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine alınan grev kararı ile birlikte iş çıkışı eylem yaptı.

23.11.2016 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemir'de toplu iş sözleşmesi eylemi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde,Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine alınan grev kararı ile birlikte iş çıkışı eylem yaptı.

08.30-16.30 vardiyasında çalışan Erdemir işçisi, mesai bitiminde Ofis yolu üzerinde toplandı. Yaklaşık 3 bin işçi, 'Türk Metal nerede biz oradayız', 'İşveren şaşırma sabrımızı taşırma' ve 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız' şeklinde slogan attı. Eyleme kadın ve çocukların yanı sıra Alaplı Belediye Başkanı CHP'li Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirtaş, CHP İlçe Başkanı Sertan Ocakçı, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker' de destek verdi.

İşçiler, Türk Metal Sendikası ile işveren arasında 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin talepleri doğrultusunda sonuçlanmasını istediklerini söyledi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, en iyi sözleşmenin masada biten sözleşme olduğunu söyledi. Ercan, şöyle dedi

'En iyi sözleşme her iki tarafın da kazandığı sözleşmedir. Masaya makul, mantıklı bir sözleşme koyduk. Her iki tarafın da kazanacağı bir metin koyduk ortaya. Beş oturum geçti, zam önerisi bile duymadık. Fiilen bize sıfır zam vermiş oldular. Ardından 68 kuruş çıktı ağızlarından. Türkiye'nin gözbebeği, dünya markası, piyasa lideri bir kuruluş, işçisine 68 kuruş zam önerdi. Ama bizim için ha 68 kuruş, ha sıfır zam. Onun için bu teklifin de ciddiye alınır bir yanı yoktur. Onun içindir ki, Türk Metal sendikası grev kararını aldı. Kararımızı bugün itibarıyla ilan panolarına astık. Gelin masada pazarlık edin. Gelin Türk Metal'in elini havada bırakmayın. Sizi şampiyon yapan işçi burada. Cevheri demire, demiri çeliğe dönüştüren, çeliği nakış gibi işleyen o işçiler burada.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemin ardından kalabalık dağıldı.

Geçen 14 Kasım'da İstanbul'da gerçekleşen 26'ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde, sendika yöneticileri ilk 6 ay yüzde 12'lik artış, takip eden 6 aylık üç dönem ise enflasyon oranında zam ve refah payı istedi. Türk Metal Sendikası'nın talebi Erdemir adına görüşmeleri yürüten Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası tarafından kabul görmedi. Anlaşma sağlanamayınca Türk Metal Sendikası grev kararı aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Erdemir?de Toplu Iş Sözleşmesi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement