Zonguldak Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu

Zonguldak Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu

Zonguldak Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

30.06.2014 18:01

Zonguldak Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Yesari Sezgin ise diğer aday Nazmiye Uzun'un aldığı 44 oya karşı 79 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Zonguldak Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu, Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel Kurula, Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve üyeler katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını ise Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir yaptı. Akdemir, "Kent Konseyimizin genel kurulunda birlikteyiz. Özellikle Ramazan Ayı'na denk gelmesi nedeniyle tüm Zonguldaklılar ve İslam Alemi'nin Ramazan Ayı'nı kutluyorum. Kent Konseyimizin 12. Kurul toplantısındayız. Zonguldak'ın Kent Konseyi'nin katkıları hiçbir zaman yadsınamaz" diye konuştu.

Divan Kurulu seçimlerinde ise Divan Başkanlığı'na Zonguldak Barosu Başkanı Av. Kerem Ertem seçildi. Ertem'in yönettiği genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Toplantıya katılan üyelerin konuşmak için söz istemesi üzerine salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. Divan Başkanı Ertem, aday konuşmalarının ardından seçime geçilmesini istedi. Gündem maddeleri oylandıktan sonra adaylar Yesari Sezgin ve Nazmiye Uzun'un konuşmalarına yer verildi.

İlk konuşmayı Nazmiye Uzun yaptı. Kent Konseyi'nin önemine dikkat çeken Uzun, "1973 yılında kimya mühendisi olarak hastane laboratuvarında göreve başladım. 12 Eylül sürecinde Van iline sürgün oldum. Sivil siyaset hayata geçtikten sonra tekrar Zonguldak Halk Sağlığı laboratuvarına kimya mühendisi olarak göreve başladım. 1990-1991 akademik yılında Türkiye Ortadoğu Amme Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisansımı tamamladım. 1991 yılında kurulan Çevre Bakanlığı'nın Zonguldak'ta kurucu müdür olarak 1992 yılında atandım" dedi.

İkinci konuşmayı ise Yesari Sezgin yaptı. Sezgin, "Kent Konseylerinin kuruluş amaçlarını Nazmiye Hanım anlattı. Biz sürdürebilirlik kalkınmaya kentli olarak hepimizin katkı vermemiz sağlamamız lazım gelir. Zonguldaklı her birey Zonguldak'ın yönetimine katılmak için kent konseyini kullanmak zorundadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Oylama işleminin yapıldığı sırada üyelerle divan kurulu arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Divan kurulunun itirazları üzerine kimlikle oy kullanılmaya başlandı. Yesari Sezgin ise 79 oyla Kent Konseyi Başkanı seçildi. 3 oy geçersiz sayılırken diğer aday Nazmiye Uzun da 44 oy aldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement