Zonguldak Mavi Bayraklı Plajda Temizlik - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Mavi Bayraklı Plajda Temizlik

Zonguldak Mavi Bayraklı Plajda Temizlik

Mavi bayraklı plajda temizlik ZONGULDAK'ın mavi bayrakli tek plajı Kapuz'da yağmurun ardından kıyıya vurarak kirliliğe yol açan ağaç dalları ve odun parçaları görevliler tarafından toplandı.

27.06.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mavi bayraklı plajda temizlik

ZONGULDAK'ın mavi bayrakli tek plajı Kapuz'da yağmurun ardından kıyıya vurarak kirliliğe yol açan ağaç dalları ve odun parçaları görevliler tarafından toplandı.

Kentte, yağmur ile birlikte su seviyesi yükselen derelerin getirdiği atıklar denizde kirliliğe yol açtı. Zonguldak Limanı ile birlikte denizin kıyı bölgelerinde oluşan kirlilik, Türkiye Çevre Eğitimi Vakfı koordinasyonunda yürütülen Uluslararası Mavi Bayrak Programı kapsamında geçen hafta mavi bayrak verilen Kapuz Plajı'nda da görüldü. Dalgaların etkisiyle kıyıya vuran ağaç dalları ve odun parçaları görevliler tarafından toplandı. 10 kişilik ekip, kazma, tırmık ve küreklerle plajı temizledi.

Kapuz Plajı Tesis Sorumlusu Hayri Topçuoğlu, mavi bayrağı 1 hafta önce plaja taktıklarını söyledi. 12 Haziran'da sezonun açıldığı Kapuz Plajı'nın kentin en temiz ve gözde plajları arasında yer aldığını belirten Topçuoğlu, şöyle konuştu: "Gerek hava muhalefeti gerekse Ramazan ayı olması nedeniyle şu anda plaja ilgi az. Son 3 gündür yağmurla birlikte gelen odun, ağaç dalları ve çöpler sahilde birikti. Sabahın erken saatlerinden itibaren hummalı bir çalışma yaparak, çöpleri toplayarak sahili temizledik. Halkımız rahatlıkla denize girebilir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Mavi Bayraklı Plajda Temizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement