Zonguldak'ta İki Kişinin Öldüğü Yolda Eylem - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta İki Kişinin Öldüğü Yolda Eylem

Zonguldak\'ta İki Kişinin Öldüğü Yolda Eylem

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi yakınlarında 6 gün önce, 200 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanarak iki gencin hayatını kaybettiği kazanın olduğu bölgede toplanan yaklaşık 100 kişi, yolu trafiğe kapatarak önlem almayan yetkilileri protesto etti.

14.02.2016 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi yakınlarında 6 gün önce, 200 metre yükseklikten uçuruma yuvarlanarak iki gencin hayatını kaybettiği kazanın olduğu bölgede toplanan yaklaşık 100 kişi, yolu trafiğe kapatarak önlem almayan yetkilileri protesto etti.

Türk Telekom Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan 22 yaşındaki Sercan Ersöz ile termik santralde çalışan arkadaşı 21 yaşındaki Murat Yeniay, 8 Şubat'ta otomobille Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'ne gitti. İki arkadaş, Sercan Ersöz yönetimindeki 74 BM 607 plakalı otomobille aynı gün saat 16.30 sıralarında Filyos'tan evlerine dönmek için yola çıktıktan sonra kayboldu. İki arkadaşın içerisinde bulunduğu otomobil, olaydan iki gün sonra Türkali Köyü Sivrikaya Mevkii'nde 200 metrelik uçurumun dibindeki kayalıklarda bulunurken araçta bulunanlarda yaşamını yitirdi.

Kazanın olduğu bölgede toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ölümlü kazaların meydana geldiği bölgede yolu kapatarak protesto eyleminde bulundu. Türk bayrağı açan grup 'Sorumlular hesap versin', 'Yanan bizdik siz bariyer sandınız', 'Kader değil cinayet', 'Karayolu kendine gel', 'Gençlik burada vekiller nerede', 'Karayolu değil ölüm yolu' yazılı dövizler taşıdı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup daha sonra olaysız dağıldı.

Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan, daha önce de ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarına neden olan yola bariyer istediklerini belirterek, "Düz yerlere bariyer yapılıyor da buraya neden yapılmıyor. Gençler ölmesin, insanlar ölmesin diye mücadele veriyoruz. Tepkimiz karayolları ekibine ve ilin beş milletvekilinedir. Karayollarına milletvekilleri talimat verdikten sonra 5 günde yapılır. Burası 5 kilometre. Acilen buraya bariyer yapılması gerekir" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta İki Kişinin Öldüğü Yolda Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement