Zonguldak'ta Kurban Pazarının En Pahalı Hayvanı 13 Bin Lira - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Kurban Pazarının En Pahalı Hayvanı 13 Bin Lira

Zonguldak\'ta Kurban Pazarının En Pahalı Hayvanı 13 Bin Lira

ZONGULDAK'ta, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurulan hayvan pazarında en pahalı hayvan 13 bin liradan satışa sunuldu.

28.08.2016 14:12

ZONGULDAK'ta, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte kurulan hayvan pazarında en pahalı hayvan 13 bin liradan satışa sunuldu.

Zonguldak Belediyes'nce Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte 69 Ambarlar Mevkii'ne hayvan pazarı kuruldu. Canlı hayvan pazarına gelen üreticiler kurbanlıklarını kurdukları çadırlarda satmak için beklerken çok sayıda kişi de şimdiden kurbanını temin etmek için besicilerle kıyasıya pazarlığa tutuştu. Hayvan pazarında büyükbaş hayvanlar en az 6 bin, en fazla 13 bin liradan satılıyor. Pazarın en pahalı hayvanı ise 380 kiloluk büyük baş hayvan 13 bin liradan alıcı bekliyor.

Hayvan satıcısı Hüseyin Özbayar, Karabük'ün Ovacık İlçesi'nde 45 büyükbaş hayvan ile geldiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Pazar kurulalı bir hafta oldu, talep çok fazla. Geçen sene de aynı diyebiliriz. Fiyatlar kilo bazında 30-35 liradan satılıyor. En az 6 bin liradan başlayıp 13 bin liraya kadar satılıyor. Şuana kadar 45 hayvandan 13 tanesini sattık. İşler şuanda iyi gidiyor."

FETÖ OLAYLARI KURBAN SATIŞLARINI ARTIRDI

Kadir Özbayar ise bu sene satışların çok hızlı başladığını belirterek, şöyle dedi:

"Bunda FETÖ olaylarının bayağı etkisi var. Vatandaş hep kandırılıyordu şuana kadar. Artık gözü açıldı. Şimdi yurt yok, bir yere para yatırmıyor. 500-600 liraya kurban hissesi olmaz, bu yalan. Adamlar buzağı kesiyor. Biz bunları öğrendik, bilinçlendik. Kurbanda, 12 kişilik hisse olmaz. Vatandaş gözünü açtı, kendi alıyor kendisi kesiyor kurbanını."

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Kurban Pazarının En Pahalı Hayvanı 13 Bin Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement