Zorla Kameraya Tepki - Son Dakika
Ege

Zorla Kameraya Tepki

Zorla Kameraya Tepki

Bodrum Kaymakamlığı'nın Turizm Sezonuna Kadar Tüm Ev, Muhtarlık, İşyeri, Site ve Akaryakıt İstasyonlarına Kamera Kayıt Sistemi Kurulmasını İstemesine Tepkiler Sürerken Konu Yargıya Taşındı.

17.03.2010 01:42

Bodrum Kaymakamlığı’nın turizm sezonuna kadar tüm ev, muhtarlık, işyeri, site ve akaryakıt istasyonlarına kamera kayıt sistemi kurulmasını istemesine tepkiler sürerken konu yargıya taşındı.

BODRUM’da polis ve jandarma, bir ay önce Kaymakam Feridun Cemal Özdemir’in yazılı talimatıyla ev, muhtarlık, işyeri, site ve kooperatiflerle akaryakıt istasyonlarına kamera kayıt sistemi kurulmasını bildirdi.

Bildirim tepki yarattı, Temel Yapı Evleri Site İşletme Kooperatifi, uygulamanın iptali istemiyle Muğla Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı. 15 site yönetimi de önce kaymakamlığa itiraz dilekçesi verilmesi, bir sonuç alınamaması halinde dava açılmasına karar verdi.

İnsan hakkına aykırı

Temel Yapı Evleri Site İşletme Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kasal, sitelerinde birden fazla giriş ve çıkışı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu nedenle böyle bir kamera kayıt sisteminin kurulması için yüksek paralar harcanması gerekiyor. Böyle bir yetkim yok. Kaymakamlık, kamera kayıt sisteminin kurulması için bir aylık süre vermiş. Kooperatifimizin hukuk müşavirleriyle görüşüp, Muğla Bölge İdare Mahkemesi’nde uygulamanın iptali için dava açtık. Kaymakamlığın aldığı kararın insan hakkı ve hukuk kurallarına aykırı olduğu görüşündeyiz.”

Boşuna kaos yaratıldı

Anayasa’ya göre devletin halkın can ve mal güvenliğini korumak zorunda olduğunu belirten, Tan Sitesi’nin yöneticisi Seyhan Karabay ise, şöyle konuştu: “Kendi kendimizi koruyacaksak, vergilerimizle hizmet veren polis ve jandarmaya ne gerek var? Ayrıca site ve evlere kamera yerleştirilip, yerleştirilmemesi bizlerin bileceği iş. Site yönetim kurulları, olumsuz karar alırsa kamera yerleştirilemez. 10-12 bin dolara mal olacak kamera sistemlerini bir ay içinde kuracak kaç site veya ev var merak ediyorum. Kaymakamlık bir karar almış ve herkese tebliğ ediyor. Ancak, bunun hukuksal bir geçerliliği olmadığını öğrendik. Karar alınmadan önce vatandaşa ve site yöneticilerine sorulsaydı, böyle kaos yaşanmazdı.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ege Zorla Kameraya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement