11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Kültür Sanat

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz."Yüce Yaradan dünyada çok çeşitli diller ve çok çeşitli renklerle var etmiş bizi."

12.06.2013 01:24

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz:

"Yüce Yaradan dünyada çok çeşitli diller ve çok çeşitli renklerle var etmiş bizi. Yeryüzünde bu çeşitlilik içinde muazzam bir ahenk, muazzam bir birlik var"

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Bingöl Şehir Stadyumu'nda düzenlenen etkinlikte, yurtdışındaki Türk okullarında öğrenim gören öğrenciler, şarkı söyledi, şiir okudu ve dans gösterileri sundu.

Yabancı çocukların performansını ilgiyle takip eden vatandaşlar, zaman zaman şarkılara eşlik ederek, unutulmaz bir gece yaşadı.

Etkinlik sırasında Pakistanlı Syed Haider Sultan ile sahneye çıkan O Ses Türkiye Yarışması yarı finalisti Erkam Aydar, hemşehrilerine sürpriz yaptı. Aydar ve Sultan'ın "Yalnızım Dostlar" düeti, seyircilerden yoğun alkış aldı.

-Bakan Yılmaz-

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere plaket takdim eden Bakan Yılmaz, geceye katılanlara değişik dillerde hoş geldiniz diyerek, şöyle konuştu:

"Daha birçok dilde size "hoş geldiniz" demek isterdim. Renklerimiz ve coğrafyalarımız gibi dillerimizde çok çeşitli. Yüce Yaradan dünyada çok çeşitli diller ve çok çeşitli renklerle var etmiş bizi. Yeryüzünde bu çeşitlilik içinde muazzam bir ahenk, muazzam bir birlik var. Aynı zamanda bu güzel birliği ve beraberliği ortaya çıkaran, bu muhteşem zenginliği Bingöl'e taşıyan kardeşlerimize yürekler dolusu teşekkür ediyorum."

Etkinliğe Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement